Briose turnulet cu branza

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 26 Dec 2012 | 2010 vizualizari

 

Pentru ca mi-am propus sarbatori cu meniu sanatos si gustos, cu retete simple si rapide, am facut aceste briose din faina de secara , umplute cu branza.
Cu un strop de pasiune si cu dorinta de a încerca lucruri noi, oricine poate găti usor si savuros!

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose
  • 250 g faina intergrala de secara
  • 100 g masline fara samburi
  • 2 oua
  • 250 ml lapte caldut
  • 75 ml ulei de masline
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura smantana degresata
  • Pentru umplutura
  • 100 g crema de branza
  • 100 g branza de vaci degresata
  • 100 ml smantana degresata
  • marar verde
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose turnulet cu branza:

Amestecam faina cu praful de copt.

Ouale cu uleiul, le batem bine, intr-un bol.

Adaugam laptele caldut si apoi treptat, faina.

Maslinele le feliem subtire si le adaugam la aluat.

Ungem formele de briose din hartie cu putin unt  apoi turnam aluatul in forme si dam la cuptorul incalzit la 160 de grade C pentru aproximativ o jumatate de ora.

Facem testul cu scobitoarea si daca sunt gata coapte, le scoatem din cuptor.

Va vor iesi 15 briose.

Le lasam sa se raceasca in forme.

Amestecam bine ingredientele umpluturii sa se omogenizeze.

Dupa ce s-au racit briosele, le taiem in doua pe orizontal si le umplem cu branza, apoi peste punem cealalta jumatate de briosa .

Ornam dupa preferinta.

Un aperitiv usor si gustos care sper sa va faca placere.

Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose turnulet cu branza 195268
retete culinare - Briose turnulet cu branza 195269
retete culinare - Briose turnulet cu branza 195270
retete culinare - Briose turnulet cu branza 195271
retete culinare - Briose turnulet cu branza 195272
retete culinare - Briose turnulet cu branza 195273

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

26.12.2012, 22:50

Super , trimite una si la mine , ca pun de un ceai bun !!!

Angelina_Elena 1

26.12.2012, 23:23

ANNA_46 1

27.12.2012, 20:09

Super briose , foarte bine arata buburuza imi trage cu ochiul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L