Brownie cu nuci si mere rase

de divainbucatarie in Prajituri, 6 Noi 2010 | 4923 vizualizari

 

Daca nu ma insel desertul favorit al americanilor este brownie, sau negresa cum ii spunem noi. Exista foarte multe retete pentru aceasta prajitura, care si-a primit numele din cauza culorii maro inchis. Si pentru ca azi asteptam musafiri la o cafea, aceasta prajitura va merge perfect

 

INGREDIENTE

  • 120 g ciocolata
  • 100 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri de apa
  • 2 mere rase
  • 1 lingurita scortisoara
  • 150 g nuci – tocate grosolan si marunt
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • zahar pudra pentru tapetare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie cu nuci si mere rase:

Se topeste ciocolata la bain-marie.

Intre timp frecam untul si zaharul, apoi adaugam ouale si 2 linguri de apa. Dupa ce le-am mixat bine le punem peste ciocolata si continuam sa amestecam cu un tel pana se ingroasa putin compozitia. In acest moment dam la o parte castronul si adaugam merele rase peste care am pus o lingurita de scortisoara. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia si adaugam faina in care am adaugat praful de copt si un praf de sare. Se toarna in tava peste hartia de copt si se coace 30-40 de minute la 170°C. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Brownie  cu nuci si mere rase-0
Brownie  cu nuci si mere rase-1
Brownie  cu nuci si mere rase-2

COMENTARII (10)

ionix

ionix 1

07.11.2010, 12:15

wow... suuuuuuper

divainbucatarie

divainbucatarie 1

07.11.2010, 14:49

ionix daca vrei ti trimit si tie!

vanilla

vanilla 1

09.11.2010, 17:37

sapt trecuta am facut si eu browbies, doar ca ale mele au fost simple fara mere si nuci!!! foarte gustoase!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12