Brownies cu cafea si sos de vanilie

de Julie in Prajituri, 20 Dec 2010 | 2783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150g unt,
  • 200 g zahar,
  • 100 g ciocolata neagra,
  • 3 linguri cafea preparata,
  • 2 lingurita ness,
  • 3 oua,
  • 4 linguri faina
  • Sos:
  • 2 galbenusuri,
  • 300 ml lapte,
  • 4 linguri zahar,
  • esenta sau baton de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies cu cafea si sos de vanilie:

Untul, zaharul ,ciocolata maruntita ,nessul si cafeaua se pun intr-o tigaie pe foc si se lasa pana se topesc toate. In compozitia racita ,se adauga apoi cele trei galbenusuri si faina. Se amesteca bine. La sfarsit se pun albusurile batute spuma. Se amesteca foarte usor ,de jos in sus, pentru a aera bine aluatul. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si se coace 20-25 minute.

Sosul de vanilie:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si apoi cu laptele caldut. Se pun pe foc pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa putin. Se da deoparte si se adauga esenta de vanilie.
Daca se foloseste baton de vanilie,  acesta se pune de la inceput in lapte iar la sfarsit sosul se strecoara.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Brownies cu cafea si sos de vanilie 72281
retete culinare - Brownies cu cafea si sos de vanilie 72282
retete culinare - Brownies cu cafea si sos de vanilie 72283
retete culinare - Brownies cu cafea si sos de vanilie 72284
retete culinare - Brownies cu cafea si sos de vanilie 72285
retete culinare - Brownies cu cafea si sos de vanilie 72286
retete culinare - Brownies cu cafea si sos de vanilie 72287
retete culinare - Brownies cu cafea si sos de vanilie 72288

COMENTARII (21)

epurasha2bb 1

21.12.2010, 16:40

superbe! 5f!

Julie 1

21.12.2010, 20:15

Multumesc!

gugugh 1

21.12.2010, 20:24

e gata salvata .... super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21