Prajitura rasturnata cu mere

de diana_k in Prajituri, 2 Feb 2013 | 1569 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • avem nevoie de : 4-5 mere, scortisoara
  • pentru tapetat tava : 7 linguri zahar
  • pentru blat: 5 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 5 linguri lapte,
  • 5 linguri ulei,
  • 8 liguri faina,
  • 1 praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu mere:

 Incepem cu pregatirea vasului in care vom coace prajitura, eu folosesc o cratita cu diametrul de 28 cm.
Se arde zaharul direct in cratita la foc mic, amestecand mereu pana cand se topeste tot zaharul.
Rotim cratita astfel incat zaharul sa tapeteze fundul dar si peretii vasului..... cam de 3-4 cm inaltime.
Merele se curata de coaja , se taie felii si se raspandesc pe fundul cratitei se presara scortisoara
Pregatim blatul:
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul, cand acesta s-a topit incorporam galbenusurule, apoi pe rand laptele si uleiul. La sfarsit incorporam si faina impreuna cu praful de copt.
Turnam compozitia peste mere si introducem la cuptor la 180 grade C, pentru 30 de minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura rasturnata cu mere-0
Prajitura rasturnata cu mere-1
Prajitura rasturnata cu mere-2
Prajitura rasturnata cu mere-3

COMENTARII (16)

alilianaa

alilianaa 1

02.02.2013, 23:08

Foarte buna. Pe repede inainte fac destul de des.

mamaieelena

mamaieelena 1

03.02.2013, 00:13

place

DIANA B

DIANA B 1

03.02.2013, 10:25

Tot ce-i ,,rasturnat" , e buuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!