Bruschete cu piept de pui

de anomisana in Aperitive / Garnituri, 7 Aug 2011 | 4693 vizualizari

 

Acelasi bun prieten al meu, aduce intr-o zi vorba iar de mancare. Eu, fiind la munca, ii povestesc ca mi-e pofta de bruschete, iar el se duce in piata, cumpara ce-i trebuie, le prepara si imi trimte pozele pe mail. Dupa ce ca imi era pofta, imi era si foame, iar el mi le arata, sa mor nu alta. Prin urmare, am pus mana pe telefon si l-am rugat pe sotul meu sa-mi cumpere cele necesare pentru bruschete. Desi pentru mine ar fi fost sufiecient atat pentru cina, sotului meu trebuia sa-i mai ofer si ceva proteine. Asa ca l-am rugat sa cumpere si niste piept de pui, in ideea de a-l prepara la gratar.

 

INGREDIENTE

  • Pentru bruschete  
  • felii de paine
  • usturoi
  • ulei
  • sare
  • rosii carnoase
  • busuioc
  • Pentru gratar  
  • piept de pui
  • sare
  • condimente
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bruschete cu piept de pui:

Am pregatit un amestec pentru bruschete punand : usturoi granulat, ienibahar, piper alb, boia dulce, 2 linguri de ulei, 2 linguri sos de soia si putina sare, si l-am pus intr-o punga. Am curatat pieptul de pui si l-am taiat fileuri, apoi am pus bucatile in punga peste condimente, am inchis bine punga, am agitat-o sa ajunga din acel sos pe fiecare bucata de carne, apoi am pus-o in frigider. Intre timp, am pregatit ingredientele pentru bruschete. Am taiat marunt rosiile si busuiocul si le-am amestecat usor. Am pus rosiile la scurs intr-o strecuratoare. Separat, am curatat si pisat niste usturoi, pe care l-am frecat bine cu putin ulei de masline si putin busuioc tocat fin. Am pus apoi fileurile de pui la fript intr-o tigaie de teflon, iar in alta tigaie am pus feliile de paine la prajit. Dupa ce am intors feliile de paine, am uns fiecare felie cu sos de usturoi si busuioc si am asteptat sa se prajeasca si pe cealalta parte. Cand a fost gata fiecare felie de paine, le-am asezat pe farfurie si am pus deasupra rosii cu busuioc. Am ras deasupra putina telemea tare, am adaugat in farfurie si un file de pui prajit si gata cina.

O reteta simpla si delicioasa de bruschete.,

 

TIPS-URI

1

bruschetele originale se freaca cu un catel de usturoi apoi se adauga rosiile, dar prin metoda adoptata de mine, sosul de usturoi cu busuioc si ulei patrunde in miezul feliei de paine si aceasta devine mai moale

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bruschete cu piept de pui 119536
retete culinare - Bruschete cu piept de pui 119551
retete culinare - Bruschete cu piept de pui 119552
retete culinare - Bruschete cu piept de pui 119553
retete culinare - Bruschete cu piept de pui 119555
retete culinare - Bruschete cu piept de pui 119556
retete culinare - Bruschete cu piept de pui 119557
retete culinare - Bruschete cu piept de pui 119558
retete culinare - Bruschete cu piept de pui 119559
retete culinare - Bruschete cu piept de pui 119560

COMENTARII (15)

Bunica 1

09.08.2011, 13:58

Da, da si eu sunt de acord cu sotul tau ....pai ce bruschete goale.....

mamaieelena 1

09.08.2011, 21:33

super bune si arata...

anomisana 1

10.08.2011, 12:10

Bune, mai ales acum in post, dar evident fara piptul de pui.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: