Bucataras TV: reteta de Fusilli cu conopidă și pesmet

de Bucataras in Paste, 3 Dec 2013 | 960 vizualizari

 

Conopida fierbe în câteva minute și are un gust discret, ceea ce o face ideală pentru rețete rapide. Chef Roberto ne prezintă o rețetă de paste

 

INGREDIENTE

  •  cartof
  • ulei de măsline extravirgin
  • paste fusilli
  • oregano
  • pătrunjel verde
  • file de anșoa conservat în ulei
  • pesmet
  • conopidă
  • usturoi
  • brânză caciotta
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucataras TV: reteta de Fusilli cu conopidă și pesmet:

Conopida fierbe în câteva minute și are un gust discret, ceea ce o face ideală pentru rețete rapide. Chef Roberto ne prezintă o rețetă de paste
Se curăță cartoful de coajă, apoi se taie în cubulețe. Cățelul de usturoi nu se decojește, dar se presează cu podul palmei. Se taie conopida în florete. Se pune ulei de mășline într-o tigaie. Când se încinge, se pune usturoiul la călit împreună cu o crenguță de oregano și fileul de anșoa.
 
Într-o oală se pune un litru de apă la fiert, cu 10 grame de sare. Când clocotește, se pun pastele la fiert. Între timp se scoate anșoa, usturoiul și oregano din tigaie. Se toacă puțin pătrunjel. Se adaugă pesmetul în tigaie. Se adaugă puțină sare și piper măcinat. Se adaugă și conopida și cartofii la fiert peste paste. Se amestecă pesmetul și se ține pe foc până se rumenește.
 
Se ia tigaia de pe foc. Când se răcește puțin se pune parmezan ras peste pesmet. Se pune puțin ulei într-o tigaie și se pune pe foc la încins. Se strecoară pastele, cartofii și conopida. Apoi se pun în tigaie. Se călesc puțin.
 
Tips: conopida nu se fierbe mai mult de 8 minute pentru ca va fi greu de digerat.

Brânza nu se pune niciodată în paste când sunt încă pe foc, ci doar după ce se iau deoparte. Se pune pesmet în farfurie. Se pun pastele deasupra. Apoi se presară puțin pesmet și brânză rasă. Se pune o conpidă deasupra. Farfuria se pune în alamandră pentru un minut.  

 

COMENTARII (6)

Krystyan Trendy 1

04.12.2013, 07:11

bun bun

Panacris 1

04.12.2013, 09:40

babi5 1

04.12.2013, 10:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20