Budinca aperitiv cu legume mexicane, sunca presata si rosii deshidratate

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 30 Ian 2016 | 6663 vizualizari

 

Imi plac aceste budinci si le prepar frecvent, in diverse combinatii.
Se fac usor si sunt tare bune si de efect.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g sunca presata
  • 100 g rosii deshidratate
  • 450 g legume mexicane
  • 600 g smantana
  • 5 linguri din uleiul in care au sta rosiile deshidratate
  • 30 g parmezan
  • 300 g faina
  • 100 g pesmet
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • putina mozzarella razuita
  • ketchup
  • 1 crenguta de rosii cherry
  • 15-20 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca aperitiv cu legume mexicane, sunca presata si rosii deshidratate:

Mai intai fierbem legumele mexicane, pentru 10 minute, direct congelate, in apa clocotita cu putina sare.

Apoi le scurgem bine si le lasam sa se raceasca usor.

Taiem sunca presata in cuburi si rosiile deshidratate in bucati mai mici.

Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam uleiul, smantana, parmezanul, pesmetul si faina amestecata cu praful de copt.

Adaugam cate un praf de piper si cimbru, apoi legumele mexicane, rosiile deshidratate, sunca presata si amestecam bine compozitia rezultata.

Trebuie sa fie o compozitie mai groasa pentru a se coace uniform si frumos.

Ungem peretii formei de copt(25 cm - diametru), cu unt si turnam jumatate din compozitia de budinca in ea, apoi o marmoram cu putin ketchup si turnam restul de compozitie deasupra.

Asezam crenguta de rosii la mijloc si coacem budinca la 180 de grade, pentru 35-40 de minute.

Spre final, adaugam putina mozzarella razuita, pentru a se gratina frumos si mai lasam budinca in cuptor 2-3 minute.

Se lasa apoi sa se tempereze usor, inainte de a se portiona.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Se poate servi atat calda cat si rece, simpla, cu legume si branzeturi, sau cu ketchup, ca pe pizza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca aperitiv cu legume mexicane, sunca presata si rosii deshidratate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

artyandra 1

11.03.2017, 00:18

Este delicioasă! Am făcut-o și eu dar în stil strict vegeratian!
Mulțumesc de rețetă, recomand!

Merisor 1

11.03.2017, 10:58

Andra, ma bucur ca te-a inspirat reteta mea!

Geanina87 1

08.02.2018, 14:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida