Budinca cu branza proaspata de vaci

de mena29 in Dulciuri, 6 Aug 2011 | 5407 vizualizari

 

Azi m-am gandit sa fac niste papanasi pentru ca aveam niste branza proaspata de vaci insa din cauza ca timpl nu mi-a permis am hotarat sa incerc ceva nou si rapid.Aveam ingredientele in cap si mi-am zis ca nu are ce sa iese rau.A iesit o budinca cu branza proaspata, foooarte gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 2 plicuri budinca vanilie;
  • 6 oua;
  • 500 gr branza de vaci;
  • 1 plic vanilie;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • 200 gr zahar;
  • 1 praf de copt;
  • 600 ml lapte;
  • 2 lingurite unt;
  • 1 lingura cu varf pesmet;
  • 1 varf de cutit cu sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu branza proaspata de vaci:

Am mixat albusurile,cand au fost tari am adaugat zaharul treptat si vanilia.Separat am amestecat cele doua plicuri de budinca cu sarea,galbenusurile,coaja de lamaie,branza de vaci,laptele si praful de copt dupa care am adaugat albusul batut spuma.Am uns cu unt un vas termorezistent,am presarat pesmetul si am pus compozitia de mai sus in vas.Am introdus vasul in cuptorul preincalzit 20 minute la180 grade C dupa care am mai lasat la copt inca 30 min. la 150 grade C.

Am servit budinca cu branza, asa calda si pudrata cu zahar pudra.

Va servesc si pe voi cu mare drag.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca cu branza proaspata de vaci 119447
retete culinare - Budinca cu branza proaspata de vaci 119448
retete culinare - Budinca cu branza proaspata de vaci 119449
retete culinare - Budinca cu branza proaspata de vaci 119450

COMENTARII (47)

mena29 1

08.11.2011, 22:46

Da,asa e,si aici in Sibiu stiu foarte multe persoane bolnava.Cred ca timpul e de vina.Multumesc pentru gandurile tale bune.

diaconta 1

08.11.2011, 22:50

si noi umblam printre temperaturi ca printre jaloane ba au fost 21 de grade,ba am trecut la 16
si eu am o stare cam ciudata,sa gasesc pe cineva sa aiba grija de mine pana nu ma imbolnavesc
astept sugestii

mena29 1

09.11.2011, 20:42

Eu as avea niste sugestii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21