Budinca de gris

de Bucataras Medi in Dulciuri, 26 Ian 2012 | 99089 vizualizari

 

Sa vad eu cine zice ca eu nu fac dulce....hihihi.....are cineva curajul?:))...si i-am facut si introducere:))
Pufoasa,aromata,usor acrisoara ,usor de "confectionat" .....un desert al copilariei,pe care mama il dregea cu putin zahar ars , cu o dulceata sau..............pur si simplu simpla .......eu am preferat sa fac un sirop simplu din lapte , zahar si zeama de lamaie..Merge insa foarte bine insiropata cu un sirop de trandafiri sau orice alt sirop parfumat.O putem imbunatati cu nuca de cocos ,frisca,dulceata,un caramel sau asa cum am facut eu cu niste bombonele de ciocolata.


Si o sa vina Onesta si o sa zica ca ei i s-a branzit:))......pai ce vina am eu ca ea nu stie sa faca dulce:))

 

INGREDIENTE

  • 8 linguri cu gris
  • 1 lingura cu pesmet
  • 6 oua
  • 6 linguri cu  zahar
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • unt pentru uns forma
  • Pentru sirop
  • 1 l lapte
  • 2-3 linguri cu zahar(depinde cat de dulce doriti sa fie budinca)
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana cand obtinem o spuma aerata dupa care adaugam zaharul in ploaie, putin cate putin, pana cand obtinem o spuma densa. Incorporam apoi galbenusurile unul cate unul dupa care tot in ploaie adaugam pesmetul si grisul. Adaugam zaharul vanilat, coaja de lamaie si cateva picaturi de esenta de vanilie. Amestecam bine pentru o buna omogenizare.

Tapetam  o forma (eu am folosit un vas de yena) cu unt si turnam compozitia de mai sus. Dam la cuptor,(pe care l-am preincalzit in prealabil) si tinem circa 40 de minute.

Intre timp preparam siropul:amestecam laptele cu zaharul si zeama de lamaie si dam la foc in cateva clocote pana ce zaharul se topeste. Cand budinca este gata facuta (facem testul scobitorii) o scoatem din cuptor, o lasam in vasul ei si turnam peste ea, treptat, siropul de mai sus .Cand budinca va absorbi tot siropul, lasam sa se raceasca si apoi dam la frigider. Este de preferat sa stea la frigider de pe o zi pe alta dar decat sa salivati, mai bine o atacati.....hihihi. Am presarat deasupra bombonele de ciocolata, apoi am taiat si apoi....am mancat............pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de gris 142480
retete culinare - Budinca de gris 142481
retete culinare - Budinca de gris 142483

COMENTARII (84)

capruia 1

21.03.2014, 16:20

super

mona32 1

24.03.2014, 10:28

Doamnelor,dragelor ,am facut reteta asta ieri si intradevar deliciu,usoara,fina dar...la partea cu siropul zice asa: siropul:amestecam laptele cu zaharul si zeama de lamaie si dam la foc in cateva clocote"...recunoasteti..sa imbranzit??..la mine DA dar ..dar s-a facut un strat frumos de branza dulce..deci buna. oricum data viitoare pun esenta si gata.
Spor la facut bunatati!

stoian 1

22.07.2015, 12:07

Tocmai am facut-o si eu si ...surpriza ,siropul s-a branzit,asa cu l-am mai pus .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D