Budinca de gris

de Julie in Dulciuri, 28 Mai 2010 | 8196 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 100 g zahar
  • gris
  • 3 oua
  • 150 g unt
  • esenta de rom
  • 2 linguri cu boabe de fructe din dulceata.
  • stafide
  • 2 bucati cu rahat taiat mic
  • 8 biscuiti
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris:

Intr-un vas caramelizam zaharul apoi il stingem cu laptele si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam untul, esenta, stafidele , rahatul, boabele din dulceata , galbenusurile si amestecam bine.
La sfarsit adaugam si albusurile batute spuma .

Intr-o tava unsa cu unt asezam biscuitii pe care ii vom stropi cu putin lapte. Peste biscuiti turnam compozitia de gris.

Budinca de gris va sta la cuptor 20-25 minute.

O vom servi rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

28.05.2010, 11:24

Dana Cristea - pusikmea 1

01.06.2010, 21:29

arata super bine!!!!!

anomisana 1

04.06.2010, 12:14

Arata tare bine, gris se gaseste si am in camara niste biscuiti. Voi incerca si eu bunatatea asta. 5 furculite pentru felul cum arata.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca cu fulgi de porumb