Budinca de gris cu caramel

de Aletta in Prajituri, 18 Ian 2016 | 2278 vizualizari

 

Va spun ca e o bunatate de dulce,merita incercat!

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 1 ceasca de gris
  • 15 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • coaja de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris cu caramel:

Se fierbe in clocot laptele cu 10 linguri de zahar si coaja de lamaie.

Se adauga grisul in ploaie,amestecand tot timpul cu telul.Cand grisul s-a umflat se lasa sa se raceasca si se se adauga untul si galbenusurile.

Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat in gris.

Separat se i-a o cratita si se pune restul zaharului,cele 5 linguri si se caramelizeaza pe foc,cand s-a rumenit se i-a de pe foc si se rasuceste sa imbrace peretii cratitei.

Se lasa sa se raceasca si se adauga grisul si se aseaza intr-o tava cu apa clocotita si se da la cuptor pana rumeneste deasupra.

Eu am lasat peste noapte si se rastoarna pe o farfurie/platou.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate adauga zahar sau zahar brun deasupra grisului inainte de a baga la cuptor.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de gris cu caramel 423111
retete culinare - Budinca de gris cu caramel 423112
retete culinare - Budinca de gris cu caramel 423113
retete culinare - Budinca de gris cu caramel 423114
retete culinare - Budinca de gris cu caramel 423115
retete culinare - Budinca de gris cu caramel 423116
retete culinare - Budinca de gris cu caramel 423117
retete culinare - Budinca de gris cu caramel 423118
retete culinare - Budinca de gris cu caramel 423119

COMENTARII (19)

Aletta 1

18.01.2016, 22:40

Rocsi

miki_a 1

21.01.2016, 00:46

Imi place tare mult desertul tau!

Aletta 1

21.01.2016, 10:11

multumesc tare mult.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55