Budinca de gris cu caramel

de Aletta in Prajituri, 18 Ian 2016 | 16868 vizualizari

 

Va spun ca e o bunatate de dulce,merita incercat!

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 1 ceasca de gris
  • 15 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • coaja de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris cu caramel:

Se fierbe in clocot laptele cu 10 linguri de zahar si coaja de lamaie.

Se adauga grisul in ploaie,amestecand tot timpul cu telul.Cand grisul s-a umflat se lasa sa se raceasca si se se adauga untul si galbenusurile.

Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat in gris.

Separat se ia o cratita si se pune restul zaharului,cele 5 linguri si se caramelizeaza pe foc,cand s-a rumenit se ia de pe foc si se rasuceste sa imbrace peretii cratitei.

Se lasa sa se raceasca si se adauga grisul si se aseaza intr-o tava cu apa clocotita si se da la cuptor pana rumeneste deasupra.

Eu am lasat peste noapte si se rastoarna pe o farfurie/platou.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se poate adauga zahar sau zahar brun deasupra grisului inainte de a baga la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Aletta 1

18.01.2016, 22:40

Rocsi

miki_a 1

21.01.2016, 00:46

Imi place tare mult desertul tau!

Aletta 1

21.01.2016, 10:11

multumesc tare mult.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris cu caramel (Galatopita)