Budincă de griș cu lapte

de CulinaryRainbow in Dulciuri, 12 Dec 2013 | 2034 vizualizari

 

Nu suntem bebeluși, dar micul dejun poate fi și dulce. :) Asta pentru că avem nevoie de echilibru și în alimentație, ca și în viața de zi cu zi.

Ceea ce nu știe multă lume, e faptul că grișul este bogat în vitamine de tip B ( B1, B2, B3, B6, B9 și B12 ), dar și în calciu, magneziu, fosfor, fier, potasiu, sodiu, zinc, iod, mangan și cupru, și nu în ultimul rând acizi grași Omega 3 și 6.

Azi la micul dejun am pregătit o budincă delicioasă, cu gust dulce-acrișor și bineînțeles un suc de portocale proaspăt stors. Vă recomand cu mare drag și vouă! :)

 

INGREDIENTE

  • 700 ml lapte
  • un cub de unt
  • o cană și jumătate cu griș
  • o lingură cu zahăr
  • o lingură cu vârf cu miere
  • coajă rasă de portocală
  • câteva picături de esență de vanilie
  • dulceață de merișoare
  • nucă de cocos
  • stafide
  • câțiva fulgi de zăpadă :)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de griș cu lapte:

Așa cum probabil știți deja, mare filosofie nu-i. :) Deci, fierbem grișul în lapte. Eu îl fierb mereu pe bain marie și amestec cu telul pentru amestecuri ușoare. Adăugăm coaja rasă de portocală și vanilia. La final untul, mierea și zahărul, amestecând pentru a le încorpora.
   Atâta tot! :) Eu i-am dat o formă și l-am decorat. E mai cu ”vino-ncoa”. :)
   Am stors și vreo două portocale într-un pahar.
   Dulceața de merioșoare în combinație cu nuca de cocos, dau un gust desăvârșit.

 

TIPS-URI

1

Se poate înlocui laptele de origine animală cu cel de soia. Astfel obțineți un mic dejun sau chiar un desert rapid și delicios, numai bun pentru o zi de post sau pentru cei cu intoleranță la lactoză.

COMENTARII (32)

adasev12 1

12.12.2013, 20:42

Dea_Dea 1

12.12.2013, 22:29

Rita vreau si eu !!

CulinaryRainbow 1

12.12.2013, 22:36

Poftiți, serviți!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D