Budinca de gris cu mere

de miealex in Dulciuri, 3 Dec 2009 | 7085 vizualizari

 

Luni am vrut ceva bun, deci am cautat cu Mada ceva ce n-am mai mancat sau preparat pana acum.

Si asa am dat de blogul lui Violette unde am gasit budinca de gris cu mere -> adellaida.blogspot.com/2009/01/budinca-de-gris-cu-mere.html . Multumim pentru reteta! Este delicioasa budinca!

 

INGREDIENTE

  • 150 g gris
  • 2 oua
  • 1 budinca Dr. Oetker
  • 100-200 gr zahar (in functie de cat de dulce va place)
  • 1 litru lapte
  • 2-4 mere
  • 1 zahar vanilinat
  • nucsoara sau coaja rasa de la o portocala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris cu mere:

Se pun 500 ml de lapte la fiert impreuna cu zaharul vanilinat si coaja de portocala/nucsoara. Cand incepe sa fiarba se lasa la foc mic si se pune grisul in ploaie. Se amesteca continuu pana incepe sa se ingroase, dar nu prea tare. Se lasa la rece aproximativ 10 min.

Budinca Dr. Oetker se prepara conform instructiunilor de pe pachet: continutul pachetului se amesteca cu 500 ml de lapte. Se adauga 2 galbenusuri, iar compozitia obtinuta se amesteca cu grisul. Albusurile se bat spuma impreuna cu 100 gr zahar (daca se doreste a fi foarte dulce). Apoi se adauga peste gris, deci iese in final un “terci” un pic de tot mai moale :) )

In oala se pun 100 gr zahar la topit. Dupa ce zaharul s-a topit, se lasa putin la racit, se aseaza felii de mere, iar peste ele se toarna “terciul” obtinut anterior. Se lasa la cuptor la foc mic pentru 45-50 de minute.

Budinca astfel obtinuta se scoate DUPA ce s-a racit complet (pentru a se intari un pic), intorcand oala cu susul in jos. Se poate orna cu frisca ;)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de gris cu mere 11537
retete culinare - Budinca de gris cu mere 11538
retete culinare - Budinca de gris cu mere 11539
retete culinare - Budinca de gris cu mere 11540
retete culinare - Budinca de gris cu mere 11541

COMENTARII (14)

nadina73 1

05.04.2010, 22:58

ce buna e

elena1988 1

02.02.2011, 17:31

Bya Ralu 1

28.06.2012, 20:48

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21