Budinca de orez cu pere

de ianculubita in Dulciuri, 4 Mar 2013 | 4474 vizualizari

 

Un desert placut si hranitor!!

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 4 linguri orez
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 5 linguri branza da vaci proaspata sau 1cutie crema de branza(100g)
  • 1/2 baton de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1-2 pere(depinde cat sunt de mari)
  • unt
  • pesmet alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu pere:

Punem orezul spalat la fiert in lapte cu batonul de vanilie taiat pe lungime,un praf de sare si zahar;

dupa ce este fiert,scoatem vanilia,adaugam perele taiate in cubulete mici,coaja de lamaie,mai lasam vasul pe foc amestecand 2-3min apoi dam vasul deoparte sa se raceasca putin;

incorporam apoi branza amestecata cu galbenusurile apoi albusurile batute spuma,amestecand cu o lingura.

In vasul de yena uns cu putin unt si tapetat cu pesmet,rasturnam compozitia si lasam la cuptor 30 min.

Pentru ca dupa gustul meu a iesit prea dulce,am servit cu sos de fructe de padure,dar se poate servi si cu sos de zahar ars.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu pere si stafide