Budinca de zahar ars

de ela in Dulciuri, 11 Mar 2010 | 3768 vizualizari

 

rapid,dulce si delicios

 

INGREDIENTE

  • 1litru lapte,
  • 1budinca de vanilie,
  • 1budinca caramel(eu am pus de ciocolata ca nu am avut de caramel)
  • 9 linguri de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de zahar ars:

5linguri de zahar se pun la topit intr-o craticioara si se caramelizeaza la foc mic fara sa se arda si sa se inchida la culoare.Se ia de pe foc si se rastoarna cu grija 200ml apa fiarta,precautie mare caci reactia este puternica atunci cand turnati apa.Se pune siropul din nou pe foc si se lasa putin sa se topeasca zaharul caramelizat.Se lasa puti la racit si apoi se toarna in vasele care urmeaza sa se puna budinca.Separat,se prepara budincile dupa instructiunile de pe pachet,pe rand,intai budinca de vanilie si apoi cea de caramel sau ciocolata.Se toarna budinca fierbinte peste sosul de zahar ars,in straturi si se lasa la racit 30minute apoi se rastoarna pe o farfurioara si se orneaza cu frisca

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Budinca de zahar ars 21703
retete culinare - Budinca de zahar ars 21704
retete culinare - Budinca de zahar ars 21705
retete culinare - Budinca de zahar ars 21707
retete culinare - Budinca de zahar ars 21708
retete culinare - Budinca de zahar ars 21719

COMENTARII (30)

nadina73 1

21.04.2010, 23:43

ela am pus-o eu acuma inapoi stai linistita ,arata foarte bine si chiar merita

nadina73 1

21.04.2010, 23:44

pai uite iar am patit am pus 5 sau inverzit si acuma var iar 4

anomisana 1

10.06.2010, 19:08

Absolut delicios acest desert . Direct la favorite.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: