Cabana cu bastonase

de Teo in Prajituri, 28 Noi 2009 | 11523 vizualizari

 

este o prajitura mai veche pe care am mancat-o prima data in zona Ardealului....

 

INGREDIENTE

  • BASTONASE
  • 65 g faina (3 linguri rase)
  • 30 g zahar (1 lingura plina)
  • 1/4 pachet praf de copt
  • 1 ou
  • 25 g unt/margarina
  • 1/2 lingura cacao
  • BLATUL
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • CREMA
  • 1 budinca de vanilie
  • 1 lingura faina
  • 1/2 l lapte
  • 3 linguri zahar + 150 g
  • 1 pachet margarina pentru prajituri
  • GLAZURA
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1/2 lingura de ulei
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura apa clocotita
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cabana cu bastonase:

BASTONASE


Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine si se imparte coca in 6 parti egale din care se fac 6 bastonase in lungimea tavii. Se modeleaza cu mana si se coc pe dosul tavii.


BLATUL


Se bat bine ouala cu zaharul, se adauga si faina. Se tapeteaza bine dosul tavii, apoi se asaza compozitia. Se da la cuptor pentru 20 min.Dupace s-a racit se taie in 3 fasii egale pe lungimea tavii.


CREMA


Se pune laptele la fiert, apoi intr-un castron dizolvam budinca cu o cescuta de lapte si se adauga 3 linguri de zahar. Cand laptele clocoteste se adauga budinca dizolvata mestecand continuu ca sa nu faca cocoloase. Dupa 5 min sestinge si se da la rece.Separat se freaca margarina cu 150 g zahar pudra si apoi se adauga cate o lingura din budinca racita si se amesteca energic pana se incorporeaza.


GLAZURA


Se amesteca toate ingredientele si se pune vasul pe baie de aburi.


Pe fasia din mijloc se asaza un strat de crema, apoi se asaza 3 bastonase pe lung, la distanta egala intre ele. Se acopera cu un strat de crema, apoi urmatoarele 2 bastonase astfel incat sa cada intre cele 3 de jos. Se mai pune un strat de crema peste si apoi ultimul bastonas intre cele 2 si ultimul strat de crema.


Se ung cu un strat subtire de crema si celelalte fasii ramase si inchidem prajitura sub forma de casuta pe care le presam usor cu mana ca sa fie bine inchise sus.


Asezam glazura si cernem o ploaie de nuca de cocos/nuca prajita macinata/alune macinate. Se da la frigider si se taie a doua zi.


 

TIPS-URI

1

Bastonasele trebuie sa fie subtiri.

2

Tava trebuie sa fie bine tapetata ca sa nu curga compozitia.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cabana cu bastonase 11279
retete culinare - Cabana cu bastonase 11280
retete culinare - Cabana cu bastonase 11281
retete culinare - Cabana cu bastonase 11282
retete culinare - Cabana cu bastonase 11283
retete culinare - Cabana cu bastonase 11284
retete culinare - Cabana cu bastonase 11285
retete culinare - Cabana cu bastonase 11286
retete culinare - Cabana cu bastonase 11287
retete culinare - Cabana cu bastonase 11289
retete culinare - Cabana cu bastonase 11290
retete culinare - Cabana cu bastonase 11525

COMENTARII (13)

Lili_iunia 1

26.08.2010, 18:13

FOARTE INTERESANA SI GUSTOASA

elena1988 1

01.02.2011, 12:15

Panacris 1

14.03.2011, 09:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27