Cake by Mistake

de alice_ciobanu in Prajituri, 17 Aug 2012 | 1028 vizualizari

 

Why Cake by Mistake, poate va intrebati? Ei bine, n-am reusit a-i da alta denumire acestei pufoase prajituriri care nu-i nici chec, nici pandispan....e o chestiune savuros de pufoasa si de dulce, e....a mistake :)
V-am povestiti eu pe aici cum am mesterit niste cremsnit aducator de amintiri dragi. So, totul incepe de acolo.... sparg eu cela 8 oua, rand pe rand,... separ usor si cu bagare de seama galbenusul de albus, fiecare pus in bolul care trebe..... pun laptele la fiert cu semintele din pastaia de vanilie, arunc zaharul peste galbenusuri... zic in sinea mea plina de infatuare: ia sa pun eu si niste zahar vanilat in galbenusurile astea... La ce mi-o fi stand mintea atunci? cine stie, dar sigur la bucate nu. Gandit si facut! Cotrobai prin cosul cu tot felul :) si gasesc un plic, sofran imi scanteiaza mintea... super bun... va fi si mai aromat.... si mintea-mi joaca feste rau de tot! Asa ca rup instant plicul ala il azvarl in bolul cu galbenusuri... bag mixerul in el la viteza mare.... si mixam, mixam. Ma gandesc (frate n-as putea sa nu mai gandesc atat?) ca ar fi bine sa bat albusurile spuma, sa le bag in cremsnit (chestiune pe are am sarit-o in reteta de cremsnit, n-am mai pus albusurile spuma, din grija mare pentru Miruna). Pasez bolul cu crema de galbenusuri ajutorului de nadejde, Miruna, indemnand: freaca mama acolo, invarte cu lingura aia... spuma sa le faci :)
Bat albusurile cu spor, le aduc in stadiul in care trebuie... si pana ce se mai raceste putin laptele, imi vine cheful de ceva muffinsuri cu banane. Iau un bol zdrobesc banana, pun ce mai trebe acolo si ajung la praful de copt! iau un plic si atunci strafulgerearea adevarului ma loveste necrutator. Ultimii neuroni striga: sofran!!! Ma ia cu calduri... ma uit la bolul cu galbenusuri in care Miru invarte cu mare chef... Zdrag, frate! ce facem acolo, Miru? sofranul ala... e praf de copt! Dau ochii peste cap, sorb o juma' de cana de cafea, reiau procesul de spargere a celor 8 oua....
Si din pofta mea mesterit dulcisme, am reusit a face intr-o zi trei prajiturici: Cremnistul de vi l-am zis zilele trecute, niste Cupcakes cu banane (vine si vremea lor) si.... Cake by Mistake.
Acuma sa va zic repejor reteta si voua, nu de alta, dar poate daca mai pateste cineva ca mine, sa stie cum sa o scoata la capat cu brio.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 300 gr zahar
  • un plic praf de copt
  • cam 150-170 gr faina
  • un praf de sare
  • 50 gr ciocolata
  • cateva linguri lapte
  • bilute colorate pentru decor sau orice va trece prin minte sau aveti prin casa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cake by Mistake:

Separati galbenusurile de albusuri. Albusurile le bateti spuma tare, sa treaca testul bolului intors :D. Galbenusurile le frecati cu zaharul pana ce se transforma in crema pufoasa si zaharul e topit. Adaugati apoi faina si praful de copt, amestecati bine, la urma puneti si albusurile batute spuma, amestecand incet de jos in sus. 

Ungeti doua tavi cu unt si tapetati cu faina, turnati compozitia si preadti-le cuptorului incins. Coaceti la semnul 3-4, pana se rumeneste usor. Faceti testul cu scobitoarea pentru o mai mare siguranta. 

Scoateti din tavi si lasati usor la racit.

Pentru fatada :)), topiti intr-un bol ciocolata amestecata cu cateva linguri de lapte. pensulati usor ciocolata topita pe toata suprafata prajituricii, decorati cu citeva bilute corolate sau orice altceva vreti voi si taiati felii.  

Delicios! Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cake by Mistake 173924
retete culinare - Cake by Mistake 173925

COMENTARII (15)

elucubratiiculinare 1

19.08.2012, 18:44

arata bine, sigur este delicioasa

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 21:51

anomisana 1

26.08.2012, 10:57

Cand rezulta asa o bunatate, nici nu mai conteaza ca a fost din greseala.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55