Canelonni cu somon si dovlecel

de rodicamaria in Cannelloni, 22 Sep 2012 | 4505 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 medalion de somon
  • 500 g dovlecel ras
  • 1 lingura ardei kapia macint
  • 1 lingura vegeta de la borcan(vezi reteta mea mai veche)
  • 100 g branza proaspata
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita marar
  • sare
  • piper
  • 14 buc.canelonni
  • 200 g cascaval
  • 1 lingurita unt pt.uns tava
  • Pt.sosul alb
  • 600 ml lapte
  • 30 unt
  • 2 linguri de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Canelonni cu somon si dovlecel:

Se prepara sosul alb: untul se topeste la foc mic.Se da deoparte si se pune faina,se amesteca bine ,apoi se toarna laptele,cate putin si se amesteca sa nu se formeze cocoloase.Se pune apoi pe foc mic,amestecand continuu.Se dau cateva clocote si se da deoparte .Se lasa la racit,se amesteca din cand in cand ca sa nu formeze crusta deasupra.

Medalionul de somon se curata de piele si oase si se taie cubulete mici,apoi se amesteca cu dovlecelul,oul,branza,vegeta,mararul si ardeiul.Se potriveste gustul de sare si piper.

Se iau canelonni si se umplu cu acest amestec.

Tava Pyroflam se unge cu unt,se toarna 1/4 di sosul alb,se aseaza canelonni umplute si se toarna restul de sos,care trebuie sa acopere tot.

Se da la cuptorul preincalzit.Dupa 30 min se presara deasupra si cascavalul dat pe razatoarea mare.

Se mai da la cuptor,la foc mic,pana cand se rumeneste deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

Canelonni cu somon si dovlecel-0
Canelonni cu somon si dovlecel-1
Canelonni cu somon si dovlecel-2
Canelonni cu somon si dovlecel-3
Canelonni cu somon si dovlecel-4

COMENTARII (13)

mamaieelena

mamaieelena 1

23.09.2012, 00:58

adry88

adry88 1

23.09.2012, 15:34

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

24.09.2012, 19:48

foarte bun somonul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!