Cappuccino cheesecake

de Tuxedo in Torturi, 9 Mai 2013 | 5477 vizualizari

 

Am planuit acest tort cu mult timp in urma si l-am facut de SF. Gheorghe pentru ca am doi sarbatoriti in familie.

Eu l-am facut cu gelatina, la rece, in reteta initiala este copt cu oua. Am mai schimbat pe ici pe colo dar gustul cred ca este acelasi.

Este un tort foarte satios, asa ca o felie subtirica ne va satisface pofta si de ciocolata si de cafea :-) .

 

INGREDIENTE

  • pentru o forma de 24 cm:
Blat:
  • 400 gr biscuiti Oreo
  • 170 gr unt
Crema de branza:
  • 4 pachete crema de branza Philadelphya (1000 gr in total)
  • 14 gr gelatina granule
  • 250 gr zahar
  • 2 lingurite esenta pura de vanilie
  • 60 ml cafea tare
  • 1 lingurita de nes (dizolvata in 50 ml apa)
  • 350 ml frisca batuta tare
Ganache:
  • 350 ml frisca lichida (smantana pentru frisca)
  • 350 ciocolata amaruie 54% cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cappuccino cheesecake:

Macinam biscuitii in robotul de bucatarie si apoi adaugam untul topit dupa care omogenizam bine.

Ungem forma de tort cu inel detasabil cu ulei atat pe fund cat si pe margini dupa care o tapetam cu hartie de copt. Pe baza vom pune o hartie mai mare cu vreo 4 cm, pe care o vom indoi spre exteriorul bazei. Astfel cheesecakul nu se va lipi deloc de margini si se va scoate foarte usor din forma.

Punem biscuitii in forma si ii presam cu mana si pe baza si pe parti. Daca vi se pare complicat sa ii presati pe parti, puteti sa puneti doar pe baza, dar numai 200 gr. si injumatatiti cantitatea de unt.

Coacem blatul de biscuiti in cuptorul preincalzit la 180ºC pentru 10 minute.
Ganache:

Punem frisca lichida intr-o craticioara pe foc mic si o infierbantam. Cand este fierbinte, o tragem de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucatele mici, o lasam un minut sa se inmoiae apoi amestecam cu o spatula pana cand se omogenizeaza cu frisca si devine lucioasa.

Cand are o temperatura suportabila la deget, turnam jumatate din crema peste baza de biscuiti si dam la rece pentru cel putin o ora. Restul de ganache il oprim pentru ornat.
Crema de branza: o facem in timp ce se raceste crema ganache.

Punem gelatina la inmuiat in 60 ml apa rece. Dupa hidratatre se inmoaie pe baie de aburi sau se incalzeste cca. 30 de secunde la microunde ca sa se dizolve  bine.

Nota: in general cand facem o crema care se va refrigera (ca la cheesecake sau diplomat de exemplu, sau crema de iaurt) se va dizolva gelatina cum am mentionat mai sus.Daca gelatina se incorporeaza intr-o crema calda, nu este nevoie sa o dizolvati, ea se va dizolva singura in crema calda.

Scoatem branza din frigider cu 1 ora inainte sa fie cat de cat la temperatura camerei. Daca aveti robot de bucatarie, nu este neaparat nevoie.

O taiem cubulete si o punem in robot si o mixam foarte bine, oprind din cand in cand robotul sa curatam marginile cu o paleta.

Cand este omogena, adaugam zaharul si mixam foarte bine pana cand s-a dizolvat zaharul. Recomand sa puneti 200 de gr de zahar si sa gustati, daca mai trebuie mai puneti si restul. Se pot pune pana la 300 de gr zahar, eu am pus 300 dar mi s-a parut cam prea dulce. De aceea am si scris la ingrediente 250 de grame.

Adaugam apoi cafeaua si esenta de vanilie si  la sfarsit gelatina hidratata.

Batem si frisca iar cand crema de branza este gata, o rasturnam intr-un castron incapator si adaugam frisca pe care o incorporam cu un tel in forma de para.
Asamblare cheesecake:

Turnam peste crema ganache crema de branza si bagam cheesecakeul la frigider cel putin  5 ore, sau peste noapte.

Cand s-a racit bine si s-a intarit, il putem scoate din forma detasabila.

Scoatem cu grija hartia de pe parti apoi punem cheesecakul pe suportul de tort cu tot cu baza tapetata cu hartie.

Cu ajutorul unui cutit cu lama lata vom ridica putin cheesecakul (il bagam pe sub el si il ridicam usor) si cu cealata mana scoatem baza cu hartia de copt. Cel mai bine ar fi sa fie doua persoane cand faceti treaba asta! O persoana tine cheesecakul si celalata scoate hartia

Il ornam cu ganachul ramas (care trebuie sa fie la temperatura camerei) sau cu frisca.
Este o combinatie perfecta intre aroma de cafea si ciocolata!

Parerea mea sincera este ca se poate face numai din jumatate din cantitatile date, intr-o forma de 18 cm diametru pentru ca este destul de concentrat!

Pofta buna pofticiosilor!

 

TIPS-URI

1

Blatul de biscuiti se poate face doar din 200 gr biscuiti, dar nu se va intinde si pe peretii formei, se va presa doar pe baza.

2

In blat se pot pune si nuci macinate fin, aprox 70 - 100 gr si crestem cantitatea de unt cu 30 de gr

3

Se poate creste si cantitatea de frisca dupa preferinte cat si cantitatea de zahar (mai mult sau mai putin)

RETETA IN IMAGINI

Cappuccino cheesecake-0
Cappuccino cheesecake-1
Cappuccino cheesecake-2
Cappuccino cheesecake-3
Cappuccino cheesecake-4
Cappuccino cheesecake-5
Cappuccino cheesecake-6
Cappuccino cheesecake-7
Cappuccino cheesecake-8
Cappuccino cheesecake-9
Cappuccino cheesecake-10
Cappuccino cheesecake-11
Cappuccino cheesecake-12
Cappuccino cheesecake-13
Cappuccino cheesecake-14
Cappuccino cheesecake-15
Cappuccino cheesecake-16

COMENTARII (39)

Tuxedo 1

11.05.2013, 15:35

GGM, ma bucur ca ti-a placut! ce se intampla cu gelatina,in general se pune pe baie de aburi dupa ce s-a hidratat sau se incalzeste putin la microunde cca 30 de secunde. Din graba nu am mai scris amanuntul asta...imi pare rau ca ti-a iesit cam moale, mie mi-a iesit cam prea tare .
O sa adaug amanuntul la reteta, eu lucrez de mult cu gelatina si mi se pare f usor de lucrat cu ea, data viitoare o sa fiu mai atenta.
Pupici!

diana_k 1

11.05.2013, 20:40

delicios tortul

ancutsa 1

09.09.2016, 16:14

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04