Caras la cuptor cu legume si vin

de La Ancuta in Crap / Caras, 23 Apr 2013 | 7127 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 caras (~ 1 kg)

Pentru marinada:

  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 5 catei de usturoi pisati
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita cimbru
  • sare, piper

In plus avem nevoie de:

  • 4 cartofi
  • 1 ceapa alba mare
  • 7-8 ciuperci champignon
  • 6 catei de usturoi
  • cimbru
  • rozmarin
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • 200 ml vin
  • 1 cescuta cu apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras la cuptor cu legume si vin:

Curatam pestele si il spalam bine apoi il uscam cu prosoape de hartie.
Amestecam toate ingredientele pentru marinada si ungem bine pestele pe toate partile apoi turnam restul de marinada peste peste si dam la frigider pentru o ora.

Intre timp curatam ceapa si o taiem julienne. Cartofii ii curatam si ii taiem felii mai groase. La fel procedam si cu ciupercile. Amestecam toate apoi condimentam cu sare si piper. Amestecam uleiul de masline cu usturoiul pisat, cimbru si rozmarin si turnam peste legume. Amestecam bine pana se omogenizeaza.

Dupa ce a stat la frigider asezam pestele in tava unsa cu ulei de masline scurgand marinada peste el.
Asezam legumele in jurul pestelui si adaugam vinul si apa. Acoperim tava cu folie de aluminiu sau cu capac si dam la cuptor la foc potrivit. Cand este aproape facut, scoatem capacul si mai lasam ~ 10 minute.

Se serveste cald, alaturi de legumele din tava.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Caras la cuptor cu legume si vin 221895
retete culinare - Caras la cuptor cu legume si vin 221896
retete culinare - Caras la cuptor cu legume si vin 221897
retete culinare - Caras la cuptor cu legume si vin 221898

COMENTARII (33)

La Ancuta 1

23.04.2013, 22:36

Va multumesc.

Lia_ 1

02.09.2013, 08:12

am retinut reteta

La Ancuta 1

02.09.2013, 08:46

Lia, sper sa-ti placa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29