Carbonnades a la Flamande

de Brindusa in Vita, 2 Mar 2010 | 2168 vizualizari

 

..... sau " Vita cu ceapa brezate in bere" , a la Julia Child

 

INGREDIENTE

  • 1300 g carne vita (nu muschi) fara tendoane
  • 750 g ceapa taiata solzisori (nu prea mica).  Eu am gasit salote (cepe mici) pe care le-am taiat in jumatati si am pus si o ceapa mare taiata solzisori.
  • 4 -5 catei de usturoi, rasi mic
  • 500 ml bere
  • 6 linguri de ulei
  • 200 ml supa clara de vita (eu am facut-o in casa)
  • 1 lingurita zahar
  • 3 fire de patrunjel
  • 2 frunze dafin
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 2 lingurite otet de vin
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carbonnades a la Flamande:

Incalzeste cuptorul la 180 C si pregateste o tava de bagat la cuptor.


taie carnea in bucati mici (5-6 cm si subtiri). Sterge-le de orice umezeala cu prosoape de hartie.Pune 3 linguri de ulei la incalzit intr-o tigaie mare. Prajeste la foc mare carnea, pe toate partile, pana ce devine maronie. Pune carnea la facut in transe, ca sa nu aglomerezi tigaia.


Scoate carnea din tigaie si sareaz-o putin. In tigaie adauga restul de ulei. Caleste ceapa la foc moderat, pana devine aurie, amestecand continuu (cam 10 minute). Scoate din tigaie, asezoneaza cu sare si piper si amesteca in ea usturoiul.Pune in tava alternativ, straturi de carne si ceapa.


Pune supa in tigaia in care ai prajit, incalzeste-o si aduna bine toate sucurile care au ramas.Toarn-o in tava peste carne. Adauga bere, atat cat sa cuprinda carnea.


Adauga zaharul, patrunjelul, frunzele de dafin si cimbrul. Pune tava pe aragaz si incalzeste-o pana ce amestecul incepe sa fiarba.


Acopera tava cu folie de aluminiu si pune-o in partea de jos a cuptorului. Fierbe incetisor (poti da focul mai mic sau mai mare, in functie de cuptorul tau) pentru aproximativ 2 1/2 ore. Daca nu e facuta carnea, mai lasa la cuptor. Eu in ultima jumatate de ora am scos capacul si am mutat tava mai sus, ca sa faca putina crusta aurie.



Scoate frunzele de dafin, patrunjelul si ramurelele de rozmarin. Scurge lichidul din tava. Cu o lingura scoate grasimea in exces.


Amesteca amidonul cu otetul . Pune amestecul in sos si fierbe la foc mic pentru 3-4 minute. Verifica de sare si piper.(Julia zice ca ar trebui sa fie cam 400 ml de sos, dar eu n-am stat sa masor). Pune sosul peste carne.


Se poate servi cu garnitura de cartofi natur sau taietei cu unt, decorat cu patrunjel.


Este o manare care se poate reincalzi si este la fel de buna ca si proaspata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Carbonnades a la Flamande 20148
retete culinare - Carbonnades a la Flamande 20150
retete culinare - Carbonnades a la Flamande 20151
retete culinare - Carbonnades a la Flamande 20152
retete culinare - Carbonnades a la Flamande 20154
retete culinare - Carbonnades a la Flamande 20155
retete culinare - Carbonnades a la Flamande 20157

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (7)

Brindusa 1

03.03.2010, 18:18

o, da! Am mancat si azi din ea si parca e mai buna decat ieri!

Rocsi 1

03.03.2010, 18:36

Bunica 1

04.03.2010, 14:58

A doua zi este mai buna , pentru ca intra in ea taote aromele. Aurie si dulce este delicioasa..Emotioanele nu sunt gratuite, m-ai facut sa salivez cand am vazut poza.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27