Carbonnades a la Flamande

de Brindusa in Vita, 2 Mar 2010 | 5366 vizualizari

 

..... sau " Vita cu ceapa brezate in bere" , a la Julia Child

 

INGREDIENTE

  • 1300 g carne vita (nu muschi) fara tendoane
  • 750 g ceapa taiata solzisori (nu prea mica).  Eu am gasit salote (cepe mici) pe care le-am taiat in jumatati si am pus si o ceapa mare taiata solzisori.
  • 4 -5 catei de usturoi, rasi mic
  • 500 ml bere
  • 6 linguri de ulei
  • 200 ml supa clara de vita (eu am facut-o in casa)
  • 1 lingurita zahar
  • 3 fire de patrunjel
  • 2 frunze dafin
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 2 lingurite otet de vin
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carbonnades a la Flamande:

Incalzeste cuptorul la 180 C si pregateste o tava de bagat la cuptor.

Taie carnea in bucati mici (5-6 cm si subtiri). Sterge-le de orice umezeala cu prosoape de hartie.Pune 3 linguri de ulei la incalzit intr-o tigaie mare. Prajeste la foc mare carnea, pe toate partile, pana ce devine maronie. Pune carnea la facut in transe, ca sa nu aglomerezi tigaia.

Scoate carnea din tigaie si sareaz-o putin. In tigaie adauga restul de ulei. Caleste ceapa la foc moderat, pana devine aurie, amestecand continuu (cam 10 minute). Scoate din tigaie, asezoneaza cu sare si piper si amesteca in ea usturoiul.Pune in tava alternativ, straturi de carne si ceapa.

Pune supa in tigaia in care ai prajit, incalzeste-o si aduna bine toate sucurile care au ramas.Toarn-o in tava peste carne. Adauga bere, atat cat sa cuprinda carnea.

Adauga zaharul, patrunjelul, frunzele de dafin si cimbrul. Pune tava pe aragaz si incalzeste-o pana ce amestecul incepe sa fiarba.

Acopera tava cu folie de aluminiu si pune-o in partea de jos a cuptorului. Fierbe incetisor (poti da focul mai mic sau mai mare, in functie de cuptorul tau) pentru aproximativ 2 1/2 ore. Daca nu e facuta carnea, mai lasa la cuptor. Eu in ultima jumatate de ora am scos capacul si am mutat tava mai sus, ca sa faca putina crusta aurie.

 

Scoate frunzele de dafin, patrunjelul si ramurelele de rozmarin. Scurge lichidul din tava. Cu o lingura scoate grasimea in exces.

Amesteca amidonul cu otetul . Pune amestecul in sos si fierbe la foc mic pentru 3-4 minute. Verifica de sare si piper.(Julia zice ca ar trebui sa fie cam 400 ml de sos, dar eu n-am stat sa masor). Pune sosul peste carne.

Se poate servi cu garnitura de cartofi natur sau taietei cu unt, decorat cu patrunjel.

Este o manare care se poate reincalzi si este la fel de buna ca si proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carbonnades a la Flamande" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Brindusa 1

03.03.2010, 18:18

o, da! Am mancat si azi din ea si parca e mai buna decat ieri!

Rocsi 1

03.03.2010, 18:36

Bunica 1

04.03.2010, 14:58

A doua zi este mai buna , pentru ca intra in ea taote aromele. Aurie si dulce este delicioasa..Emotioanele nu sunt gratuite, m-ai facut sa salivez cand am vazut poza.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gulaschsuppe (Supa germana cu galuste din cartofi si carne de vita)