Gulaschsuppe (Supa germana cu galuste din cartofi si carne de vita)

de Satisfyyourcravings in Vita, 15 Oct 2017 | 4787 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa:
  • 500 grame ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 700 grame carne de vita
  • 100 grame bacon
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper, paprika afumata
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 200 ml vin rosu
  • cimbru
  • patrunjel proaspat
  • Pentru galuste:
  • 1 kg de cartofi
  • 125 grame faina
  • 2 oua mici
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulaschsuppe (Supa germana cu galuste din cartofi si carne de vita):

Se toaca ceapa si usturoiul marunt. 

Carnea se taie in bucati potrivite si se usuca bine folosind prosoape din hartie. 

Se taie baconul in fasii. 

Se incalzeste uleiul intr-o cratita cu fund dublu (eu am folosit una din fonta) si se prajeste carnea, in ture, pe toate partile, la foc mediu spre mare, pana devine auriu-bruna, dar nu este gatita, 3-4 minute. 

Se transfera pe o farfurie. 

In aceeasi cratita, se adauga ceapa, usturoiul, baconul si cimbru. Se soteaza cateva minute, pana cand ceapa devine translucida. 

Se adauga pasta de tomate si vinul, se lasa cateva minute, pana cand alcoolul s-a evaporat, se adauga apoi carnea, impreuna cu sucul rezultat, paprika si faina, se amesteca bine si se lasa 1 minut. Se adauga 1.5 litri de apa fierbinte, sare, piper, cimbru, se aduce la punctul de fierbere si se lasa la foc mic, acoperita partial cu un capac, amestecand din cand in cand si adaugand apa fierbinte daca este nevoie.

Pentru galuste, se curata cartofii de coaja. 

Jumatate din ei se fierb in apa cu sare, se scurg, se lasa la racit, apoi faramiteaza cu ajutorul unei unelte pentru piure. Pentru galuste mai pufoase se poate lasa la frigider cateva ore, inainte de a trece la etapa urmatoare. 

Restul cartofilor se dau pe razatoare mica si se scurg de apa, folosind un prosop. Se amesteca apoi cu faina si sare. Se adauga cartofii gatiti si ouale si se amesteca pana la omogenizare. 

Cu mainile pudrate cu faina, se modeleaza bile de marime medie spre mare.

Se incalzeste apa intr-o oala mare, impreuna cu sare. 

Se adauga galustele, avand grija ca oala sa nu fie prea aglomerata. Se fierb la foc mic, pana ies la suprafata. Daca nu se ridica la suprafata dupa 5 minute, e posibil sa se fi lipit de oala, asa ca se scutura oala putin, cu grija pana se desprind. 

Se acopera cu un capac si se lasa 15-20 de minute pana sunt gatite complet. Se aduna cu o spatula si se pastreaza la cald pana in momentul folosirii.

Se aseaza galustele in farfurii si se toarna supa deasupra. Se presara patrunjel tocat deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulaschsuppe (Supa germana cu galuste din cartofi si carne de vita)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de bob verde cu carne de vita si iaurt-"Foul akhdar bi laban"