Cârnaţi de casă

de Zamfira in Mezel de casa, 29 Ian 2013 | 15048 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de porc (nici prea grasă, nici prea slabă)
  • 2-3 caţei de usturoi
  • sare, piper după gust
  • 1 lingură boia dulce
  • cimbru, enibahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cârnaţi de casă:

Se dezosează carnea şi se taie cubuleţe. Se dă prin maşina de tocat, prin sită nu foarte deasă. Se pune sare şi piper după gust. Adăugaţi doi-trei căţei de usturoi, pisaţi bine cu un pic de sare şi puţină apă. Nu uitaţi să puneţi cimbru şi enibahar după gust şi o lingură de boia. Se frământă cu mâna carnea cu mirodeniile, turnând doua-trei linguri de apă rece. Astfel, carnea pentru cârnati este gata. Se ia maşina de tocat, se scoate sita şi cuţitul, se adaptează pâlnia specială pentru umplut cârnaţi. Curăţaţi maţele bine, adică le spălaţi în mai multe ape, le întoarceţi şi iar le spălaţi. Maţele se freacă apoi cu bucăţi de lămâie, cu coajă cu tot. Se pun maţele pe pâlnie, adunate la un loc. Se bagă carnea în maşină şi se începe umplerea cârnaţilor. Cu o mână se învârte manivela maşinii, iar cu cealată se ţine strâns între degete capătul maţului, ca să nu iasă tocătura afară. 

Se potriveşte cu mâna din când în când, astfel ca maţul să nu se îndoaie şi nici să nu capete umflături. De asemenea, când este necesar, se mai adaugă carne în maşina de tocat. La sfârşit se ia un băţ curat, se aşează undeva afară (la ţară se aşează sub streaşina casei), iar pe aceasta se aşează cârnaţii, pentru a se zvânta, o parte din cârnaţi se pot afuma, dar la fel de bine se pot consuma şi cruzi.

 

COMENTARII (47)

mihaelar63 1

01.02.2013, 12:40

Ce bine arata
Doar un metru doresc , va rog

Zamfira 1

01.02.2013, 15:27

calvet 1

28.03.2013, 16:15

Intestine subtiri de oaie calibrul 18-20 sau 20-22mm pentru carnati proaspeti, intestine de porc calibrul 28-30 sau 30+ pentru carnati de casa, intestine de vita calibrul 32-36 pentru lebar, chisca, caltabos, ambalate in pungi sau caserole la diferite dimensiuni sau in legaturi de 91,5 metri,bumbare,mate crete, vezici uscate porc si altele. Pentru o oferta completa va rugam a ne face o cerere de oferta pe acest mail sau la nr. de telefon : 0744540014 .,0761720669 . Persoana de contact : Iulian ...calvet.calvet@yahoo.com

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S