Carne de vita inabusita

de Alinutza80 in Vita, 27 Feb 2012 | 7315 vizualizari

 

Este o reteta pe care am invatat-o in Olanda.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita
  • 1 cub maggi de vita
  • 1 pachet de unt pentru prajit
  • 2 foi dafin
  • cimbru
  • patrunjel verde (de la congelator)
  • sare
  • piper
  • 1 lg faina
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vita inabusita:

Carnea de vita se spala , se sterge bine de apa si se da cu sare si piper.

Intr-o tigaie teflonata se pune untul la topit, se lasa sa se incinga bine apoi se pune carnea de vita. Se lasa sa se prajeasca bine pe ambele parti apoi se pune intr-o cratita peste care se pune grasimea ramasa si se adauga apa fiarta cat sa acopere carnea. Se pune sare, piper, cimbru, foile de dafin si cubuletul de maggi. Se lasa sa fiarba la foc iute 15 minute, apoi se lasa la foc mic in jur de 3 ore. Din cand in cand se mai intoarce carnea si daca e nevoie se mai adauga apa fiarta. Cand carnea este fiarta bine se adauga 1 lg faina care se bate cu putina apa, se mai lasa sa fiarba 10 minute.La sfarsit se adauga patrunjel verde.Se serveste cu cartofi natur si cu salata de varza acra sau muraturi dupa preferinta.

Pofta buna! 

 

RETETA IN IMAGINI

Carne de vita inabusita-0
Carne de vita inabusita-1
Carne de vita inabusita-2
Carne de vita inabusita-3
Carne de vita inabusita-4
Carne de vita inabusita-5
Carne de vita inabusita-6
Carne de vita inabusita-7
Carne de vita inabusita-8
Carne de vita inabusita-9

COMENTARII (11)

Sim0na 1

28.02.2012, 13:27

Foarte buna fripturica!

Alinutza80 1

01.03.2012, 15:56

Gabica 1

12.11.2012, 15:48

se gaseste varza acra in olanda??? eu plec de Sarbatori si ma intrebam daca am cu ce sa le fac niste sarmalute...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04