Carne impletita cu garnitura de legume si usturoi copt

de susu in Vita, 9 Dec 2010 | 2135 vizualizari

 

INGREDIENTE

500 g carne frageda de vitel (vrabioara sau muschi) 1 dovlecel marisor Cateva rosii potrivite 4 capatani de usturoi 2 cepe 2 morcovi Condimente Cativa catei de usturoi 1 lingurita mustar Unt pentru servit

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne impletita cu garnitura de legume si usturoi copt:

Carnea se portioneaza in asa fel incat sa fie bucati subtiri, de marime mai mare pe care le taiem fasii, in trei , dar nu de tot, lasandu-le unite putin la capat. Se impletesc cele trei fasii iar apoi se fixeaza cu scobitori. Se face un amestec din ulei de masline cu diverse condimente care va plac, eu am pus cimbru romanesc ca-i mai aromat, curry, boia, piper, mustar si altele. Am crestat putin carnea si am introdus cateva bucatele de usturoi dupa care am uns-o cu condimentele. Am lasat-o acopetita la frigider pana a doua zi.

Dovlecelul spalat l-am taiat felii subtiri, cu tot cu coaja si l-am oparit cateva minute in apa clocotita cu sare ca sa-si pastreze culoarea apoi l-am dat pe sub un jet de apa rece. Rosiile le-am feliat subtire si le-am pus deoparte. Ceapa taiata julien am calit-o in ulei incins iar morcovul dat prin razatoare l-am adaugat si pe el la calit. Am condimentat putin si le-am pus deoparte. Am asezat o hartie de pergament intr-o tava intinsa si deasupra am pus forme de inox. Am asezat in fiecare putin din compozitia de ceapa cu morcov si deasupra felii de rosii intercalate cu dovlecei. Am presarat deasupra condimente si am dat la cuptor pentru vreo 20 de minute.

Intre timp incingem gratarul, taiem capatanile de usturoi in doua (lasam usturoiul cu tot cu « haina » sa-l protejeze) si asezam pe gratar vrabiaoara impletita, cateva rosii intregi imbracate in folie de aluminiu sa nu pierdem bunatate de zeama, cateva felii de dovlecel si usturoiul. Eu am copt si un ardei gras ca aveam pofta. Usturoiul nu se tine foarte mult sa se arda miezul ca nu mai ramane nimic de el. Se serveste impletitura cu un cubulet de unt si legume. Usturoiul este foarte gustos si se serveste direct din « haina » lui.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Carne impletita cu garnitura de legume si usturoi copt 69693
retete culinare - Carne impletita cu garnitura de legume si usturoi copt 69694
retete culinare - Carne impletita cu garnitura de legume si usturoi copt 69695
retete culinare - Carne impletita cu garnitura de legume si usturoi copt 69696
retete culinare - Carne impletita cu garnitura de legume si usturoi copt 69697
retete culinare - Carne impletita cu garnitura de legume si usturoi copt 69698
retete culinare - Carne impletita cu garnitura de legume si usturoi copt 69699
retete culinare - Carne impletita cu garnitura de legume si usturoi copt 69700
retete culinare - Carne impletita cu garnitura de legume si usturoi copt 69701

COMENTARII (18)

LUK 1

09.12.2010, 16:23

mmmm..ce bunatate!

Cris2711 1

09.12.2010, 17:38

super

Mihaela11_jo 1

09.12.2010, 22:09

Gustos si elegant

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L