Cartofi copti cu fistic si sos de leurda

de anca_rm in Mancaruri de legume, 24 Mar 2016 | 527 vizualizari

 

Azi va propun un fel de mancare care poate fi servit foarte bine la pranz dar si la cina. Este rapid, gustos si se poate face de post prin inlaturarea parmezanului .


Primavara imi place sa-mi incarc bateriile mergand prin padure sau pe dealurile din jurul localitatii. Stiu un loc unde creste leurda si unde an de an merg sa culeg. O gatesc cu spanac si urzici sau doar simpla cu sos de soia si amidon de porumb sau o folosesc des in salate crude . Imi place gustul ei usor intepator care aduce a usturoi ,dar cel mai mult imi place cand ajung in locul unde creste si simt mirosul primaverii. Cum calci printre leurda si flori albastre, galbene, albe si violet simti cum te umpli de energie.


De aceasta data am folosit leurda pentru a face un sos simplu, dar foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • -500 gr cartofi rosii
  • -50 gr fistic
  • -50 gr parmezan razuit
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingura ulei
  • Sos:
  • -o mana buna de leurda
  • -1 avocado
  • -1 lamaie
  • -2 linguri ulei masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu fistic si sos de leurda:

Cartofii i-am curatat de coaja si  spalat in apa rece.

Eu i-am taiat in patru pe lungime si i-am pus la uscat pe prosoape de hartie (este foarte important sa nu fie uzi cand ii punem in cuptor). Am asezat cartofii in tava am pus peste ei uleiul, sare si piper si cu mana am  intors cartofii pe toate partile in asa fel incat uleiul si condimentele sa ajunga pe toti.

Am incins cuptorul la 200 grade si am pus tava cu cartofi in cuptor pana s-au inmuiat si au format o crusta deasupra.

Am scos tava din cuptor, am presarat  fisticul taiat grosier peste si parmezanul razuit si am dat tava din nou la cuptor pentru 10 minute maxim .

Leurda spalat si zvantata am taiat-o marunt cu un cutit. Avocado l-am taiat cubulete mici. 

Intr-un castron am pus leurda, avocado si am stors zeama de lamaie peste ele. Am asezonat cu sare si piper si deasupra uleiul de masline .

Am amestecat si am servit cu cartofii calzi .                                   

 

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi copti cu fistic si sos de leurda 434921
retete culinare - Cartofi copti cu fistic si sos de leurda 434922
retete culinare - Cartofi copti cu fistic si sos de leurda 434923
retete culinare - Cartofi copti cu fistic si sos de leurda 434924

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (13)

mirela0911 1

24.03.2016, 20:37

Ce combinatie interesanta!

mihaelar63 1

25.03.2016, 17:48

Super !!!!

Rocsi 1

25.03.2016, 21:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L