Cartofi evantai cu branzeturi si coriandru

de Ancutsa in Mancaruri de legume, 26 Noi 2019 | 1286 vizualizari

 

Am pregătit aceşti cartofi evantai, cu brânzeturi variate și coriandru, au fost gustoși și aromați.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mari,
  • Coriandru boabe,
  • 1 linguriță sare,
  • 40 ml ulei,
  • 100 g mozzarella,
  • 120 g brânză Camembert,
  • 30 g brânză Brie
  • 1 l apă
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi evantai cu branzeturi si coriandru:

 

Se spală cartofii și se fierb în coajă, într-o oală cu un litru de apă și o linguriță de sare, pentru aprox 30 de minute sau până când s-au pătruns. Când s-au fiert cartofii, se scot pe o tavă, se lasă la răcit și se decojesc.

 Se taie cartofii așezați între 2 linguri de lemn, pentru a nu-i tăia până la capăt, ci doar pentru a obține forma de evantai. Se picură ulei, se presară coriandru boabe proaspăt râșnite pentru o aromă intensă, un praf de sare și se înfig bucățele de brânzeturi variate printre felii, având grijă să nu rupem cartofii.

 Se dau la cuptor, la foc mediu, 25 de minute sau până se rumenesc.

 

Porţii: 3

Timp de pregătire: 1 h

Timp de coacere: 25 min

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/cartofi-evantai-cu-branzeturi-si.html

TIPS-URI

1

Sugestie de servire: sunt și mai buni, acompaniați de puțină smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi evantai cu branzeturi si coriandru" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu usturoi, rozmarin si patrunjel - la cuptor