Cartofi frantuzesti

de Dana Cristea - pusikmea in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2012 | 9563 vizualizari

 

Acum cateva zile am vazut la Livia http://liviaskitchen.blogspot.com/2012/01/cartofi-frantuzesti-la-cuptor.html#comment-form cartofii ei frantuzesti si mi-am adus aminte ca n-am mai facut de o gramada de timp, cred ca sunt vreo 2 ani :D asa ca azi am pus si eu de niste cartofi frantuzesti care au iesit bestiali :D. Multumesc Livia pentru idee!
Pentru cei care inca nu au incercat sa faca acesti cartofi, le recomand cu mare drag, sunt foarte gustosi, si unde mai pui ca ii faci din 2-3 miscari :))

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • branza de vaca/oaie
  • kaiser ( sau orice aveti prin frigider )
  • 4 oua fierte
  • 2 oua
  • 400 ml smantana
  • cascaval
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 2 linguri de ulei de masline sau floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Nu am dat cantitati la branza, kaiser si cascaval pentru ca aici se poate jongla usor la cantitate, se pune dupa bunul plac si gust.

Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja. Cand intra furculita usor in ei, ii luam de pe foc si ii lasam sa se racoreasca putin.

Intre timp fierbem cele 4 oua. Curatam cartofii de coaja, ii taiem rondele.

Ungem o tava termorezistenta cu ulei, punem un strat de cartofi, unul de oua taiate feliute, branza si kaiserul taiate cubulete, apoi un alt strat de cartofi si iar oua, branza si kaiser, deasupra acoperim cu inca un strat de cartofi, condimentam cu sare, piper si boia dupa fiecare strat.

Peste ultimul strat de cartofi punem smantana amestecata cu cele 2 oua ramase, iar peste smantana adaugam cascaval ras din belsug.

Dam tava la cuptorul preincalzit cca 30 de minute la foc mediu. Sunt gata cand incep sa miroasa pe toata scara :)):)).

Pofta buna!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Krystyan Trendy 1

28.10.2013, 16:05

ce bine arata

Alina26 1

15.12.2013, 11:27

babi5 1

22.12.2013, 18:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti (Cartofi gratinati)