Cartofi frantuzesti

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2020 | 4245 vizualizari

 

 Cartofii frantuzesti imi par un preparat foarte consistent. Pentru ca am avut oua rosii ramase pe stoc, am gasit scuza si ne-am facut pofta.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mari fierti
  • 6 oua fierte
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri ulei masline
  • 100 gr cascaval mozzarella razuit
  • 100 gr cascaval afumat razuit
  • 200 gr smantana
  • nucsoara macinata
  • piper negru macinat
  • sare
  • codite de ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

  1. Cartofii fierti se curata si se taie rondele .
  2. Ouale se curata . Trei oua se taie cubulete si celelalte se taie insferturi.
  3. Se ia o forma ceramica termorezistenta care se unge cu ulei si se presara pesmet .
  4. Primul strat este de cartofi . Urmeaza ouale maruntite .
  5. Se intinde peste acestea jumatate din smantna si se presara cate jumatate din cantitatea de mozzarella si cascaval .
  6. Sarati si condimentati cu piper si nucsoara .
  7. Eu am avut unt rece din frigider si am dat  jumatate prin razatoarea mica .
  8. Se continua sa se puna un strat cu restul de cartofi .
  9. Se unge cu restul de smantana si se distribuie ce mai aveti din mozzarella din cascaval.
  10. Sarati si condimentati . Razuiti restul de unt .
  11. Se stropeste cu ulei de masline si se da  vasul la cuptor timp de 20 minute .
  12. In ultimele  5 minute se mareste caldura la 280 grade ca sa se gratineze preparatul frumos .
  13. Decorati cu sferturile de oua si cu codite de ceapa verde .
  14. Noi am pus alaturi de cartofii frantuzesti o salata verde cu lamiie .
  15.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Untul se distribuie frumos daca este foarte rece si se razuieste pe razatoarea cu ochiuri mici .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti cu ciuperci