Cartofi în coajă umpluți

de ionix in Aperitive / Garnituri, 10 Aug 2012 | 1610 vizualizari

 

simplu și bun, zic eu.

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi mari
  • câteva feliuțe de mozzarella
  • o roșie mică
  • frunzele de la o ceapă verde
  • circa 150 g cașcaval
  • două linguri mari cu unt
  • sare și piper după gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi în coajă umpluți:

  1. Cartofii se spală bine și se pun la fiert, în coajă, timp de 20-25 de minute.
  2. Tăiem cartofii în două și le scoatem miezul (operațiune care se efectuează cât cartofii sunt fierbinți).
  3. Circa 3/4 din miezul cartofilor rezultat, strivim cu o furculiță (trebuie să rămână bucăți ușor mai mari, să nu pasăm ca la piure) și se amesecă cu cașcavalul dat pe răzătoare, untul, frunzele de ceapă tăiate mărunt, sare și piper după gust.
  4. Așezăm cartofii într-o tavă pe care am pu hârtie de copt.
  5. Peste cartofi punem mozzarella și câte o feliuță de roșie (eu nu am pus mai multe roșii pentru a nu lăsa zeamă, dar puteți pune doar pulpa roșiei, fără semințe). 
  6. Dăm la cuptor pentru încă 15 minute iar apoi servim.
  7. Se pot servi ca aperitiv sau drept garnitură.

Poftă bună!

 

COMENTARII (15)

gaby_gabytza 1

12.08.2012, 12:43

MotanLaOale 1

13.08.2012, 17:58

diaconta 1

15.08.2012, 15:32

cum erau sa-mi scape
ai pus-o cat am lipsit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21