Cartofi la cuptor

de Ina in Mancaruri de post, 22 Dec 2013 | 2534 vizualizari

 

O mancarica foarte apreciata in familia mea

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi
  • o capatana mare de usturoi
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • legume uscate ardelenesti de la SanoVita
  • 500 ml suc de rosii
  • marar uscat
  • frunzulite de cimbru ( pentru decor )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor:

Curatam cartofii , ii spalam si-i feliem . 

In tava pe care-o vom baga la cuptor, turnam uleiul si asezam cartofii felii astfel incat fundul tavii sa fie uniform acoperit.

Presaram sare, piper, marar uscat si legume uscate ( usor picante) . Asezam peste cartofi si usturoiul curatat si feliat. Adaugam in tava o cescuta  de apa si sucul de rosii , apoi dam la cuptor pentru cca 40 minute. Daca este cazul, la jumatatea timpului de preparare vom intoarce cartofii cu o paleta, astfel incat sa fie patrunsi toti .

Cartofii se vor topi in gura si vor avea o aroma deosebita.

Noi i-am servit alaturi de snitele din soia  si conopida murata.

 

RETETA IN IMAGINI

Cartofi la cuptor-0
Cartofi la cuptor-1
Cartofi la cuptor-2
Cartofi la cuptor-3
Cartofi la cuptor-4
Cartofi la cuptor-5
Cartofi la cuptor-6
Cartofi la cuptor-7
Cartofi la cuptor-8
Cartofi la cuptor-9
Cartofi la cuptor-10
Cartofi la cuptor-11

COMENTARII (24)

Rocsi 1

23.12.2013, 10:15

Ce mult imi mai plac

diaconta 1

26.12.2013, 23:25

tare buni

Rux 1

27.12.2013, 22:25

Pai da...extraordinara!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20