Cartofi noi cu usturoi si pulpe de pui la cuptor

de Angelina_Elena in Pui, 16 Iun 2014 | 3448 vizualizari

 

Ideea cartofilor cu untura de rata am preluat-o de pe site-ul http://www.butterandcream.ro/

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi noi medii
  • 1 lingura si jumatate untura (de preferat de rata, dar daca nu este se inlocuieste cu untura de porc)
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 pulpe de pui
  • boia dulce
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu usturoi si pulpe de pui la cuptor:

Cartofii i-am facut altfel decat de obicei, cu untura de rata si usturoi, dementiali!

Am spalat cartofii si i-am curatat folosindu-ma de un burete.

I-am taiat in 4, i-am spalat inca odata si apoi i-am pus intr-o oala cu apa sarata.

I-am lasat sa fiarba 15-20 de minute, apoi am scurs apa de pe ei (NU ii clatim sub jet de apa rece deoarece avem nevoie sa fie calzi pentru ca untura sa se topeasca!!) i-am transferat intr-un vas de lut, am pus untura peste ei si i-am amestecat usor pana s-au "imbracat" in untura.

Am presarat sare si am asezat cateii de usturoi printre ei (ATENTIE, catei de usturoi ii asezam nedecojiti!!)

Pulpele de pui le spalam, le curatam, le crestam putin si le condimentam cu boia dulce, sare si piper.

Le asezam peste cartofi si dam vasul la cuptorul preincalzit, la foc mare spre mediu si lasam pana cand cartofii sunt rumeniti iar pulpele sunt rumene si ele si bine facute.

Servim cu sos de iaurt si usturoi alaturi si/sau o salata de legume.

Pofta buna!

 

 

COMENTARII (36)

Rocsi 1

16.06.2014, 20:29

Mama, mama ce imi place

T I M E A 1

16.06.2014, 20:46

Krystyan Trendy 1

12.08.2014, 14:35

ce bunatate!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20