Garnitura de cartofi noi la cuptor

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2011 | 80420 vizualizari

 

O nebunie!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi
  • ardei iute
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 legatura de ceapa verde
  • fasii subtiri de sunculita
  • marar verde (proaspat)
  • 3 linguri de rosii cu busuioc (de la Cirio)
  • condimente: tarhon si rozmarin
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cartofi noi la cuptor:

Cartofii noi ii curatam de coaja cu ajutorul unei lavete abrazive, ii spalam si ii punem la fiert intregi, in apa cu sare, pentru 20 de minute.

Intre timp incingem cuptorul, pregatim un vas/tava pe care il/o vom unge cu ulei si taiem felii ceapa, usturoiul si ardeiul iute. In cazul ardeiului 4 rondele subtiri sunt suficiente, daca este foarte iute. Adaugam si fasiile de sunculita si cartofii fierti (scursi), condimentam dupa gust si dam la cuptor pentru 40 de minute. Cand devin rumenii adaugam rosiile si ii mai lasam 10-15 minute la copt.

Se servesc calzi, cu marar proaspat presarat deasupra.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cartofi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv omleta cu ciuperci si ceapa verde