Cartofi noi la cuptor, cu porumb dulce si branza Camembert

de simona72 in Mancaruri de legume, 21 Mai 2015 | 942 vizualizari

 

Este o masa usoara care se poate servii atat la pranz cat si seara si sincer, nu are nevoie de carne. Cu o salata de cruditati alaturi ii va satisface si pe cei mai mofturosi...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi rosii noi
  • 1 lingura unt
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 3 oua
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 1 conserva porumb
  • 100 g branza Camembert
  • pentru servit deasupra:
  • fulgi de chili rasniti
  • fulgi de branza pecorino sau parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor, cu porumb dulce si branza Camembert:

Spalam si curatam cartofii. De preferat sa folosim cartofi noi, de marime mica. Daca sunt foarte mici se pot lasa cu tot cu coaja(daca nu-i deranjeaza pe mofturosi) si ii lasati intregi sau taiati in jumatati. Ai mei au fost putin marisori, asa ca i-am taiat in sferturi. Ungem un vas termorezistent cu o lingura de unt. Punem cartofii in vas, adaugam sare si piper proaspat macinat, boabele din conserva scurse de zeama si amestecam putin. Branza Camembert o taiem in cuburi si o punem peste cartofi. 

Separat, intr-un castron batem ouale cu un praf de sare ca pentru omleta. Adaugam smantana, putin ulei de masline si amestecam. Punem amestecul peste celelalte ingrediente din vasul termorezistent. Acoperim vasul cu folie de aluminiu si-l dam la cuptorul incins la 190 grade pentru 50 minute, pana cartofii sunt patrunsi, moi, dar nu sfaramitati. In ultimele 10 minute inlaturam folia si lasam sa prinda crusta deasupra. Serviti mancarea calda cu salata preferata. Pentru un plus de savoare am rasnit deasupra fulgi de chili si am presarat putina branza pecorino.Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

de preferat sa folositi smantana pentru gatit, aceea care curge, nu din cea la galetusa...

2

se poate folosii ca si garnitura la o fripturica

3

de preferat sa se foloseasca cartofi rosii, nu sunt sfaramiciosi si raman intregi in timpul prepararii

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi noi la cuptor, cu porumb dulce si branza Camembert 382013
retete culinare - Cartofi noi la cuptor, cu porumb dulce si branza Camembert 382014
retete culinare - Cartofi noi la cuptor, cu porumb dulce si branza Camembert 382015
retete culinare - Cartofi noi la cuptor, cu porumb dulce si branza Camembert 382016
retete culinare - Cartofi noi la cuptor, cu porumb dulce si branza Camembert 382017
retete culinare - Cartofi noi la cuptor, cu porumb dulce si branza Camembert 382018
retete culinare - Cartofi noi la cuptor, cu porumb dulce si branza Camembert 382019
retete culinare - Cartofi noi la cuptor, cu porumb dulce si branza Camembert 382020
retete culinare - Cartofi noi la cuptor, cu porumb dulce si branza Camembert 382021
retete culinare - Cartofi noi la cuptor, cu porumb dulce si branza Camembert 382022

COMENTARII (18)

Rocsi 1

21.05.2015, 20:17

Bun si gustos!

dantes 1

22.05.2015, 07:12

Buni tare!

Corinuta 1

29.05.2015, 21:37

ce combinatii inedite faci!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L