Cartofi umpluti

de Miha in Mancaruri de legume, 10 Apr 2011 | 6547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi maricei
  • ~50 g unt
  • sare si piper
  • condimente pentru cartofi
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 4 catei usturoi
  • boabe de porumb
  • cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti:

Cartofii curatati si spalati se taie in 2, pe lungime. Se scobesc cu o lingurita, avand grija sa nu se rupa, pana obtinem niste "cosulete" de cca 0.5 cm grosime. Se pun intr-o tava de aragaz, se pune in fiecare cosulet cate o bucatica de unt, apoi se condimenteaza dupa gust si se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 15-20 minute, pana se inmoaie cartofii.

Intre timp, pieptul de pui taiat cubulete se perpeleste pe toate partile intr-o tigaie cu cateva linguri cu ulei de masline. Se condimenteaza dupa gust, se pune 1/2 pahar cu apa si se fierbe inabusit pana scade toata zeama. Aproape de sfarsit se adauga si usturoiul pisat.

Se umplu cartofii cu cubuletele de carne, se presara cu boabe de porumb si cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari si se da din nou la cuptor, pana se topeste cascavalul si se aureste usor.

Se servesc calzi.

Cartofii ce au ramas dupa ce am scobit cosuletele i-am pus la fiert in putina apa cu sare, apoi am preparat o delicioasa si pufoasa  paine cu cartofi. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cartofi umpluti 97848
retete culinare - Cartofi umpluti 97849
retete culinare - Cartofi umpluti 97850

COMENTARII (28)

Sylvia 1

12.04.2011, 13:15

Superb arata

adry88 1

26.05.2011, 16:45

ce delicios

babi5 1

18.12.2014, 08:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S