Cartofi umpluti cu carne tocata

de MOKUSKA in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2014 | 6286 vizualizari

 

In ziua de azi sambata seara iesim in oras,mancam o pizza sau ceva "nesanatos". In copilarie ne adunam cu verii mei la mama sau matusa mea care ne pregateau retete inedite. Astazi va prezint o reteta din acea perioada.

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne tocata (porc, vita, pui) eu am folosit de porc
  • 6 cartofi medii
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 ardei rosu sau galben
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 oua mici
  • sare
  • piper
  • boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu carne tocata:

Spalam cartofii si ii punem la fiert, in coaja. Intre timp pregatim umplutura. Tocam ceapa si ardeiul, calim 5 minute, dupa care adaugam carnea. Lasam sa se caleasca pana se inmoaie. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin. Intre timp verificam cartofii cu furculita, atentie sa nu ii fierbem foarte mult, se incearca folosind o furculita, daca intra in cartofi inseamna ca sunt fierti. Se scurg si se lasa putin sa se raceasca. Cartofii calzi se curata, se taie in doua cu atentie fara sa se sfarame (daca sunt foarte fierti se vor zdrobi), se scobesc cu un cutit, ce va cadea din miezul cartofilor se pun in vasul cu carnea calita.

Condimentam umplutura cu sare, piper si boia, tocam verdeata si adaugam cele 3 oua mici, dupa care amestecam cu blender (daca nu aveti blender zdrobiti cartofii cat sunt calzi si tocati cat mai marunt verdeata si ceapa). Jumatatile de cartofi se sareaza putin, se umple cu aluat (daca ati respectat gramajul trebuie sa va ajunga), se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Tava se introduce in cuptorul fierbinte la foc mare.

Cartofii sunt gata cand vedeti ca umplutura s-a rumenit (30 minute).

Se servesc fierbinti cu muraturi sau cu rosii.

 

RETETA IN IMAGINI

Cartofi umpluti cu carne tocata-0
Cartofi umpluti cu carne tocata-1
Cartofi umpluti cu carne tocata-2
Cartofi umpluti cu carne tocata-3
Cartofi umpluti cu carne tocata-4
Cartofi umpluti cu carne tocata-5

COMENTARII (16)

MOKUSKA

MOKUSKA 1

12.05.2014, 16:10

Merci Lia! .Sa ii fierbi in coaja, dar nu de tot, doar pana intra furculita in ei, pentru ca in cuptor se vor ma coace.

anca2311

anca2311 1

20.05.2014, 12:20

eu i-am facut! deliciosi!

MOKUSKA

MOKUSKA 1

20.05.2014, 12:33

merci Anca!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!