Castraveţi bulgăreşti

de carmenvlad in Muraturi, 29 Oct 2011 | 33209 vizualizari

 

Mulțumesc tuturor bucătărașilor care au postat această minunată rețetă. Ei au fost inspirația mea.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg castraveţi sănătoşi
  • 2 cepe potrivite
  • 2 morcovi mari
  • beţe de mărar uscat
  • 2 rădăcini de hrean
  • sare neiodată
  • boabe de piper
  • boabe de muştar
  • crenguţe de cimbru
  • oţet de vin alb pentru murături
  • zahăr
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveţi bulgăreşti:

 


Se aleg castraveţi sănătoşi, tari, dacă se poate proaspăt culeşi şi se spală cu apă rece. Ceapa se curăţă, se spală cu apă rece şi se taie julien. Rădăcinile de hrean se curăţă, se spală şi se taie beţişoare. Morcovul se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se spală borcanele în care punem castraveţii bine (eu am folosit borcane de 800 ml) şi se face în fiecare borcan un pat din  beţe de mărar uscat, 1 crenguţă de cimbru, beţişoare de hrean şi rondele de morcovi. Se aşează castraveii în borcane şi printre ei rondele de morcovi şi de ceapă. Se pune în fiecare borcan boabe de muştar, boabe de piper, 1 linguriţă de sare, 2 linguri zahăr, 4 linguri oţet. Se pune deasupra 2 beţişoare de hrean în cruce, cateva beţisoare de mărar uscat şi se adaugă apă până când se umple borcanele. Se înfiletează capacele, se agită bine şi se întorc cu fundul în sus pentru ca să se dizolve bine sarea şi zahărul. Apoi se așează borcanele în tava de aragaz şi se ţin în cuptorul încălzit mediu 20 de minute. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească în cuptor până a doua zi, când se pot depozita în cămară. Se păstrează peste iarnă și se servesc ca acritură la diverse mâncăruri sau fripturi.

Poftă bună!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Castraveţi bulgăreşti-0
Castraveţi bulgăreşti-1
Castraveţi bulgăreşti-2
Castraveţi bulgăreşti-3

COMENTARII (13)

carmenvlad

carmenvlad 1

30.10.2011, 09:32

Nina iti multumesc ca ai trecut pe la mine. Referitor la intrebarea ta, iti spun ca toate conservele le pun dupa preparare in tava de aragaz, pe care o introduc in cuptorul incins mediu, pentru 20-30 de minute. In acest fel nu folosesc alti conservanti pentru pastrarea lor peste iarna. Trebuie sa ai grija sa nu umpli borcanele de tot, sa lasi un spatiu de 2-3 cm intre capac si continut. Te asigur ca borcanele nu se vor sparge. Eu pana acum nu am avut astfel de surpize.

carmenvlad

carmenvlad 1

30.10.2011, 09:33

Motanelule, Sufletista si Mihaela va multumesc mult.

mirela0911

mirela0911 1

30.10.2011, 12:23

crocanti si deliciosi sunt, tare-mi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!