Reteta de gogonele picante

de Ksenya in Muraturi, 21 Noi 2023 | 1431 vizualizari

 

"Culori de toamna in bucate"
O reteta si pentru iubitorii de senzatii iuti.
Am tot impartit reteta aceasta in dreapta si in stanga, in majoritatea cazurilor era ceruta de barbati.
Intentia mea era demult sa o postez aici ca sa -mi usurez timpul si munca, tot explicand si scrie de fiecare data, mai usor e de trimis doritorii pe linkul de aici.
Si uite asa i-a venit sorocul.
Pentru Reteta de gogonele picante sunt necesare cateva ingrediente: gogonele, usturoi, ardei iute, marar si sare.
Trecem la treaba!
 

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de gogonele picante 
  • 3 kg gogonele mai mici ,eu am avut din alea de toamna tarzie ,sfarsit de noiembrie
  • o capatana usturoi ,curatat ,spalat si tocat
  • 3-4 ardei iuti tocat ,(alegeti cat de iuti va plac )
  • o legatura patrunjel tocat
  • 1/2 legatura marar tocat
  • o crenguta busuioc
  • Saramura
  • 1 lingura sare neiodata
  • 1 l apa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de gogonele picante:

Iata cum se prepara Reteta de gogonele picante 

Am spalat gogonelele.

Cu ajutorul unui cutit, am sectionat fiecare gogonica ,dar nu pana la capat, atat cat putem s-o deschidem, ca pe o carte.

Intr-un bol, am adaugat usturoiul, ardeii iuti, patrunjelul si mararul, am amestecat si am inceput sa umplu gogonele.

La fundul borcanului am pus o crenguta de busuioc.

Am umplut borcanul, asezand gogonelele cat mai tasate.

Am pregatit saramura, apoi am fiert-o 5 minute

Am turnat saramura fierbinte peste gogonele.

Am lasat pana a doua zi, am mai completat cu un pic de saramura.

Am legat borcanele cu celofan si le-am lasat la temperatura camerei pentru 5 zile.

Se pot servi dupa 9-10 zille.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Salata de gogonele verzi la borcan.

 

TIPS-URI

1

Cand turnati saramura fierbinte, puneti pe ceva metalic sub borcan. O tava de aragaz de exemplu.

2

Puteti in loc de busuioc sa puneti cimbru.

3

Pastrati gogonelele primele zile in bucatarie, apoi puteti sa le dati la rece, iar peste o saptamana puteti deja sa le consumati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de gogonele picante" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei iute pentru iarna