Castraveti bulgaresti

de violeta30 in Muraturi, 7 Sep 2015 | 830 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • castraveti
  • otet
  • apa
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • sare
  • zahar
  • marar (verde sau uscat)
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti bulgaresti:

Se spala borcanele si capacele si se pun la zvantat pe un prosop uscat.

Castravetii se spala si se taie coditele. Cu un ac mare sau cu o scobitoare se inteapa castravetii din loc in loc (acest procedeu il fac pentru a intra bine saramura in ei).

Luam borcanele si punem otet pana la dunga de jos a borcanului, apoi pentru fiecare litru punem o lingura de sare (daca borcanul are 1,7 ml vom pune 2 linguri de sare, la borcanul de 4 litri vom pune 5 linguri) si cate 3 linguri de zahar la fiecare lingura de sare (daca am pus 5 linguri de sare vom pune 15 linguri de zahar). Asezam in fiecare borcan marar, boabe de mustar si de piper si aliniem si castravetii. Cand am asezat castravetii bine umplem cu apa pana sus, infiletam capacele bine si vom pune la bain-marie intr-un vas cu apa (borcanul trebuie sa fie in apa pana aproape de capac) ii lasam sa fiarba pana isi vor schimba culoarea din verde inchis in verde deschis. Daca dorim sa fie castravetii crocanti nu trebuie lasati foarte mult la fiert ca se vor inmuia, nu mai mult de 20-30 minute.

Se lasa in apa in care au fiert pana se racesc. Trebuie avut grija sa se traga bine capacul, sa se formeze vid. Daca nu au facut vid inseamna ca nu i-am fiert suficient sau nu au fost capacele bune.

 

TIPS-URI

1

Eu nu pun ceapa sau usturoi pentru ca le schimba gustul, dar daca va place puteti pune

RETETA IN IMAGINI

Castraveti bulgaresti-0
Castraveti bulgaresti-1
Castraveti bulgaresti-2
Castraveti bulgaresti-3

COMENTARII (5)

Gicuta69

Gicuta69 1

08.09.2015, 16:22

Crocanti si buni!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

09.09.2015, 08:39

Rocsi

Rocsi 1

09.09.2015, 11:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!