Castraveti in otet

de ionix in Conserve, 17 Sep 2010 | 9748 vizualizari

 

reteta mamei doar ca eu am pus pikant fix in loc de boabe mustar, bla bla bla... pikant-ul are tot ce-i trebuie :D:D

 

INGREDIENTE

  • 5 kg castraveti
  • 1 plic pikant fix dulce-acrisor
  • 2 l apa
  • 200 g zahar
  • 8 g piper boabe
  • 300 ml otet
  • cateva foi de dafin
  • morcovi
  • crengi de marar
  • hrean
  • frunze de telina
  • radacina de telina
  • usturoi
  • cate un ardei iute pt fiecare borcan (OPTIONAL)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet:

Castravetii trebuie sa fie neaparat cornisor si mai mititei, aia-s mai gustosi, si trebuie alesi cei care nu-s batuti deloc si nici juliti.

Se spala castravetii si se usuca bine, nu trebuie sa ramana nicio picatura de apa pe ei.

Morcovii se spala bine si se taie rondele.

Hreanul se curata, se spala si se taie fasii. La fel procedam si cu radacina de telina.

Castravetii se aseaza in borcane, cand ii indesam sa avem grija sa nu-i rupem pt ca daca-s rupti ei se strica.

Printre castraveti punem rondele de morcovi, fasii de hrean, frunze de telina, bucati de telina si usturoi.

Deasupra punem crengi de marar si cate un ardei iute.

Apa o punem la fiert impreuna cu zaharul, plicul de pikant fix si otet.

Se lasa pana cand fierbe foaaaaarte bine iar apoi se toarna fierbinte peste castravetii aflati in borcane. 

Infiletam bine borcanele si le intoarcem cu fundu-n sus. Le lasam pana se racesc un pic iar apoi le intoarcem si le lasam pana se racesc complet.

Se pun in camara si se mananca la iarna.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

cantitatile de morcov, telina, usturoi, hrean si ardei iute se pun in functie de gusturile dvs...

2

tot dupa gust puteti adauga un plus de otet sau de zahar

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Castraveti in otet 51400
retete culinare - Castraveti in otet 51401

COMENTARII (14)

Sylvia 1

21.09.2010, 21:10

Super bine arata si castravetii dar mai ales autoarea

ionix 1

22.09.2010, 19:39

sarut-mana... dar mai momosi sunt ai tai

Bya Ralu 1

03.10.2012, 10:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S