Ceafa de porc cu piure tricolor si reductie de acetto balsamico

de nico15 in Porc, 15 Iul 2012 | 2374 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g ceafa de porc
  • 200 g morcovi
  • 100 g telina
  • 100 g de spanac
  • ulei
  • unt
  • nucsoara
  • curry
  • 15-20 g zahar
  • otet balsamic
  • busuioc
  • 1 catel de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu piure tricolor si reductie de acetto balsamico:

Carnea de porc  se curata de grasime, se va trage la tigaie in putin unt si ulei pana prinde fata pe ambele parti dupa care se va face un pat de morcovi(morcovul este crud si se va taia in felii longitudinale) se va aseza carnea de porc peste, se sareaza, pipereaza, adaugam un cub de unt deasupra, cimbru si oregano si se va da la cuptor aproximativ 25 de minute la 180°C.

Legumele  se spala, se curata si se taie in cubulete mai mici. Punem la fiert in apa cu sare in trei craticioare diferite legumele: telina, morcov, spanac si lasam sa fiarba.

Dupa ce s-au fiert de scurg de zeama rezultata, legumele se vor blenda fiecare separate dupa care vom pregati piureurile dupa cum urmeaza: intr-o tigaie vom pune zahar  care se va topi, adaugam unt si punem morcovii, adaugam si putin praf de curry. Dupa ce am blendat telina, punem intr-o tigaie telina blendata, adaugam un cub de unt, sare si radem nucsoara si lasam sa soteze.

Spanacul si el se scurge de apa, se va toca si se va blenda, dupa care se va trage la tigaie in unt tot acolo pentru savoare vom adauga si catelul de usturoi tocat foarte fin.

Platingul: Se va lua din piureurile rezultate cate o lingura si se va aranja ca in imaginile alaturate, aranjam si carnea langa si facem un décor din acetto balsamico, decoram cu o frunzulita de busuioc.

Pofta Buna

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ceafa de porc cu piure tricolor si reductie de acetto balsamico-0
Ceafa de porc cu piure tricolor si reductie de acetto balsamico-1

COMENTARII (11)

oana_pisicutza16 1

16.07.2012, 10:11

foarte gustos

Sim0na 1

16.07.2012, 12:05

Foarte bun!

BuniMaria 1

25.08.2012, 19:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04