Ceafa de porc cu salvie si cartofi, la cuptor

de mihaelar63 in Porc, 28 Noi 2021 | 4493 vizualizari

 

 Acum ca este  ceva mai recea afara , am dat drumul la  sezonul de gatit la cuptor !!! Am dorit o friptura cu ceafa de porc , dar nu foarte complicata,modul de preparare sa nu ia din savoarea carnii  . Carnea este de foarte buna calitate  din porc crescut la curte cu hrana eco-bio !!! Am portionat ceafa in felii mari si generoase . Asa este cand ai ceafa ta !!!!

 

INGREDIENTE

  • 800 grame -4 felii ceafa de porc de casa
  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 4 catei usturoi - din gradina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura de salvie uscata -din gradina
  • 1/4 lingurita piper negru macinat
  • 1/4 fulgi chilli macinati
  • 1/2 lingurita mix italian - oglio , alio , peperoncino
  • 1 ardei iute rosu
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu salvie si cartofi, la cuptor:

  1.  Bucatile de ceafa  se condimenteaza cu piper negru macinat, chilli dat prin rasnita,  o parte din usturoiul pisat , frunze de salvie maruntita si sare  .
  2. Daca faceti din timp aceasta operatiune , pastrati carnea la rece . Va fi mai gustoasa
  3.   Cartofii se curata , se spala si se taie in felii , pe lungime .
  4.  Condimentati cartofii cu care ,  cealalta parte de usturoi pisat si mixul italian .
  5.  Presarati cartofii cu amidon .  Distribuiti cartofii in tava  unsa cu putin ulei .
  6.   Deasupra asezati bucatile de carne condimentata .
  7. Dati tava la cuptor aproximativ o ora pana cand cartofii si carnea se rumeneste .
  8. Nu este nevoie de ulei sau alte grasimi . Ceafa va ellibera suficienta grasime necesara .
  9. Din cand in cand   mutati si intoarceti ceafa de porc pentru a elibera peste toti cartofii grasime . 
  10.   La sfarsit  dati prospetime  si culoare preparatului cu  rondele de ardei iute si patrunjel verde .
  11.  Serviti ceafa cu cartofi cat este calda alaturi de muraturile preferate . Noi am avut varza murata de la borcan .
  12.     Pofta mare !!!!
  13.  

TIPS-URI

1

Din cand in cand mutati si intoarceti ceafa de porc pentru a elibera peste toti cartofii grasime.

2

Nu este nevoie de ulei sau alte grasimi . Ceafa va ellibera suficienta grasime necesara .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu salvie si cartofi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la cuptor