Ceafa de porc,marinata,la punga,cartofi pai si sos de usturoi cu castraveti

de kamy in Porc, 15 Sep 2011 | 4939 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati ceafa porc
  • 1 ceapa
  • ulei
  • otet balsamic
  • sare,piper
  • cimbru,rozmarin
  • o capatana de usturoi
  • 1 galbenus
  • 2 ling.ulei
  • 5-6 ling.smantana
  • 1 lg.mustar dulce
  • 3 castraveti
  • 1/2 lg.otet
  • marar
  • cartofi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc,marinata,la punga,cartofi pai si sos de usturoi cu castraveti:

    Ceafa de porc se sareaza,se pipereaza,picuram putin ulei.otet balsamic pe fiecare felie,cimbru,rozmarin,le masam bine,le punem intr-o punga pentru friptura presaram ceapa si le dam la rece,cel putin 1 ora(eu le-am lasat dimineata pana la pranz)

   Punem punga intr-o tava,gaurim punga cu o scobitoare si o bagam in cuptorul incins,25-30 min,la foc mic(timpul depinde de cuptorul fiecareia)

Sos de usturoi cu castraveti:In vasul blenderului vertical,punem usturoiul curatat,otetul,mustarul,sare,ulei si mixam bine,adaugam smantana si mai mixam pana se ingroasa,adaugam castravetele ras(pe razatoarea cu ochiuri mici)si stors bine,mararul,amestecam cu o ling,gustam si mai adaugam sare daca-i nevoie.

  Noi am servit ceafa, alaturi de cartofi pai si sos de usturoi cu castraveti.

Pofta buna!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Ceafa de porc,marinata,la punga,cartofi pai si sos de usturoi cu castraveti-0
Ceafa de porc,marinata,la punga,cartofi pai si sos de usturoi cu castraveti-1
Ceafa de porc,marinata,la punga,cartofi pai si sos de usturoi cu castraveti-2
Ceafa de porc,marinata,la punga,cartofi pai si sos de usturoi cu castraveti-3
Ceafa de porc,marinata,la punga,cartofi pai si sos de usturoi cu castraveti-4
Ceafa de porc,marinata,la punga,cartofi pai si sos de usturoi cu castraveti-5

COMENTARII (26)

kamy 1

21.09.2011, 16:45

mamaie....multumesc

mihaelar63 1

22.09.2011, 01:44


Ceafa de porc e cea mai buna bucatica pentru friptura.
Alaturi de sosuletul tau si cartofi e super

kamy 1

05.10.2011, 12:23

mihaela...noi suntem pe aceeasi unda

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04