Chec aperitiv cu carne tocata

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2015 | 1505 vizualizari

 

O nouă achiziție, o nouă provocare. Am ochit tava asta de ceva timp pe internet:D S-a nimerit ca să ne unim mai multe colege să facem o comandă online, pentru diverse chestii pentru bucatarie :D Ei, când au văzut ce tavă am comandat, toate au vrut :D, așa că am pus în coșul de cumpărături 7 tăvi :d M-au sunat cei de la firmă, din păcate n-au decât patru disponibile :D Greu a fost să renunțe unele fete, mă rog cele care vroiau două, au fost de acord:d așa că a mai rămas problema de o tavă :( M-am dat lovită că renunț eu :D, dar au sărit fetele, nuu tocmai tu ;) În final ne-am înțeles și am găsit un nou site ce comercializează aceste tăvi. Vă asigur că nu veți face o investiție proastă, prețul e undeva între 30-40, dar se merită ;) No, gata cu vorbăria și spor la treabă! ;)

 

INGREDIENTE

  • Carne tocată amestec vită+porc cca. 500 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Usturoi 2 -3 căței,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Apă 3-4 linguri,
  • Ardei kapia ½ bucată,
  • Tije de țelină 1 bucată,
  • Codițe de ciuperci champignon cca. 100 g,
  • Morcov fiert 1 bucată mare,
  • Bacon cca 100 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Sare iodată 20 g,
  • Piper proaspăt măcinat 1 g,
  • Boia de ardei dulce 1 g,
  • Griș 2 linguri,
  • PENTRU TOPPING:
  • Ciuperci umplute, rețeta aici : http://www.bucataras.ro/retete/ciuperci-umplute-la-cuptor-17984.html
  • Cașcaval ras cca 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu carne tocata:

Ceapa curățată și tocată mărunt se pune la dinstuit cu puțină apă și ulei de măsline, se adaugă apoi ardeiul kapia tocat mărunt, țelina apoi de asemenea tocată, usturoiul mărunțit, baconul tocat, asezonându-se de sare, piper și boia. După ce s-au îmbinat toate ingredientele se adaugă ouăle și grișul, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele și se lasă la odihnă cca. 10 minute. Între timp se pregătesc ciupercile umplute pentru topping. Rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/ciuperci-umplute-la-cuptor-17984.html. După odihnă, amestecul de carne tocată se așează în tava special pentru preparate din carne tocată :D, sau într-o formă de chec tapetată cu foaie de pergament și se ornează cu ciupercile umplute și cașcavlul ras. Checul se pune al copt în cuptorul preîncins, cca.20 de minute la 200 grade, apoi încă cca. 10 minute la 180 grade. Checul se poate servi rece sau cald, simplu sau cu garnitură.  Spor și poftă bună! 

 

TIPS-URI

1

puteți folosi și alte ingrediente pentru umplutură, baza rămâne amestecul de carne tocată

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec aperitiv cu carne tocata 366222
retete culinare - Chec aperitiv cu carne tocata 366223
retete culinare - Chec aperitiv cu carne tocata 366224
retete culinare - Chec aperitiv cu carne tocata 366225
retete culinare - Chec aperitiv cu carne tocata 366226
retete culinare - Chec aperitiv cu carne tocata 366227
retete culinare - Chec aperitiv cu carne tocata 366228
retete culinare - Chec aperitiv cu carne tocata 366229
retete culinare - Chec aperitiv cu carne tocata 366230
retete culinare - Chec aperitiv cu carne tocata 366231
retete culinare - Chec aperitiv cu carne tocata 366232

COMENTARII (15)

Rocsi 1

10.02.2015, 21:39

Foarte fain checul tau!

mihaelar63 1

10.02.2015, 22:08

La asa comanda puteau sa trimita tava plina !!! Bun checul As dori si una si alta

Panacris 1

11.02.2015, 09:05

Mulțumescpentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D