Chec aperitiv cu carne tocata

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2015 | 6435 vizualizari

 

O nouă achiziție, o nouă provocare. Am ochit tava asta de ceva timp pe internet:D S-a nimerit ca să ne unim mai multe colege să facem o comandă online, pentru diverse chestii pentru bucatarie :D Ei, când au văzut ce tavă am comandat, toate au vrut :D, așa că am pus în coșul de cumpărături 7 tăvi :d M-au sunat cei de la firmă, din păcate n-au decât patru disponibile :D Greu a fost să renunțe unele fete, mă rog cele care vroiau două, au fost de acord:d așa că a mai rămas problema de o tavă :( M-am dat lovită că renunț eu :D, dar au sărit fetele, nuu tocmai tu ;) În final ne-am înțeles și am găsit un nou site ce comercializează aceste tăvi. Vă asigur că nu veți face o investiție proastă, prețul e undeva între 30-40, dar se merită ;) No, gata cu vorbăria și spor la treabă! ;)

 

INGREDIENTE

  • Carne tocată amestec vită+porc cca. 500 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Usturoi 2 -3 căței,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Apă 3-4 linguri,
  • Ardei kapia ½ bucată,
  • Tije de țelină 1 bucată,
  • Codițe de ciuperci champignon cca. 100 g,
  • Morcov fiert 1 bucată mare,
  • Bacon cca 100 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Sare iodată 20 g,
  • Piper proaspăt măcinat 1 g,
  • Boia de ardei dulce 1 g,
  • Griș 2 linguri,
  • PENTRU TOPPING:
  • Ciuperci umplute, rețeta aici : http://www.bucataras.ro/retete/ciuperci-umplute-la-cuptor-17984.html
  • Cașcaval ras cca 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu carne tocata:

Ceapa curățată și tocată mărunt se pune la dinstuit cu puțină apă și ulei de măsline, se adaugă apoi ardeiul kapia tocat mărunt, țelina apoi de asemenea tocată, usturoiul mărunțit, baconul tocat, asezonându-se de sare, piper și boia. După ce s-au îmbinat toate ingredientele se adaugă ouăle și grișul, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele și se lasă la odihnă cca. 10 minute. Între timp se pregătesc ciupercile umplute pentru topping. Rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/ciuperci-umplute-la-cuptor-17984.html. După odihnă, amestecul de carne tocată se așează în tava special pentru preparate din carne tocată :D, sau într-o formă de chec tapetată cu foaie de pergament și se ornează cu ciupercile umplute și cașcavlul ras. Checul se pune al copt în cuptorul preîncins, cca.20 de minute la 200 grade, apoi încă cca. 10 minute la 180 grade. Checul se poate servi rece sau cald, simplu sau cu garnitură.  Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

puteți folosi și alte ingrediente pentru umplutură, baza rămâne amestecul de carne tocată

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

10.02.2015, 21:39

Foarte fain checul tau!

mihaelar63 1

10.02.2015, 22:08

La asa comanda puteau sa trimita tava plina !!! Bun checul As dori si una si alta

Panacris 1

11.02.2015, 09:05

Mulțumescpentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu spanac