Chec aperitiv cu mazare

de Xandrinne in Aperitive / Garnituri, 28 Iul 2013 | 3563 vizualizari

 

O reteta pe care am pregatit-o pentru provocarea lunii iulie "Dulce Romanie", gazduita de Ana, http://www.blogculegume.ro/.
Sursa: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/08/chec-aperitiv-cu-mazare.html

 

INGREDIENTE

  • 170 g mazare (puteti pune si mai multa, chiar 300 g),
  • 1 cana branza rasa, eu am folosit un amestec de branza proaspata de vaca si cas de oaie, razuit (cana devine etalon),
  • 1 cana iaurt,
  • 1/2 cana ulei,
  • 2 cani faina,
  • 1 praf de copt,
  • sare, piper,
  • 3-4 oua, depinde cat de mari sunt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu mazare:

Am folosit mazare din gradina noastra :), pe care am fiert-o, cateva clocote, in apa sarata. Am mixat bine ouale, am adaugat iaurtul, uleiul, branza si la urma faina cernuta impreuna cu praful de copt. Am potrivit gustul de sare si piper, am incorporat mazarea, bine scursa, racita.

Compozitia am turnat-o intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt. Am introdus tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade si am lasat-o la copt cca 45 de minute (sau pana incepe sa se desprinda de marginea tavii). Pentru siguranta am facut si testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute