Chec aperitiv cu spanac si sofran

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 29 Oct 2013 | 51211 vizualizari

 

Imi plac checurile aperitiv pe care le prepari repede cu ce ai la indemana .Am testat bineinteles condimentul favorit al zilei : amestecul cu sofran ptr. paella.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 200 gr telemea vaca[ nesfarmicioasa]
  • 200 gr sunca
  • 200 gr sunculita afumata
  • 200 gr masline verzi umplute
  • 400 gr faina alba
  • 4 linguri seminte decorticate de floarea soarelui
  • 4 linguri spanac tocat
  • 4 linguri ceapa verde-codite tocata
  • 6 linguri smantana
  • 8 linguri ulei
  • 2 catraveti murati.
  • 1/2 plic amestec cu sofran ptr. paella
  • 3 lingurite de amestec drojdie uscasta cu praf de copt
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu spanac si sofran:

  Taiati cuburi telemeaua , mezelurile , castravetii murati si ardeii Kapia .

   Ungeti doua forme de cozonac cu ulei si puneti in ele hartie de copt .

  Trei oua se bat spuma cu putina sare + 2 linguri ulei si +2 smantana .Pentru a avea un aluat verde am pus si spanac tocaT. Adaugati in ploie 4-5 linguri faina, consistenta sa fie cea a unei smantani . Pentru crestere am adaugat o lingurita drojdie amestecata cu praf de copt.Impartiti compozitia in mod egal in cele doua tavi , presarati pe deasupra ardeiul si telemeaua .

    Urmatoarele trei oua le bateti cu sare + 2 linguri ulei ,+ 2 linguri smantana +4-5 faina , sare si+praf de copt cu drojdie .La fel impartiti compozitia  in cele doua tavi si presarati deasupra sunculita afumata + castravetii murati .

    Ultimele 4 oua le bateti spuma cu sare + 2 linguri ulei + 2 linguri  smantana+5-6 linguri faina +drojdia cu praf de copt + condimentul cu sofran . Impartiti jumatate din cantitate in tavi , presaratri maslinele , ceapa verde , ardei si sunculita . Turnati deasupra restul de compozitie .

   Presarati  cu seminte de floarea soarelui pe deasupra, stropiti usor cu ulei  si dati la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 20-30 minute pana se rumeneste .

TIPS-URI

1

La urmatoarea preparare am sa pun seminte si in compozitie , contrastul de crocant este placut . La fel de placut s-a simtit si consistenta castravetelui murat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu spanac si sofran" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ruladă aperitiv