Chec cu arome de toamna

de Angelina_Elena in Prajituri, 3 Noi 2012 | 1399 vizualizari

 

O reteta by Bucatarasele Veselele!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 250 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 5 mere medii
  • 1 gutuie mai mare
  • 1 lingura zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu arome de toamna:

Spalam si curatam merele si gutuiul, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Adaugam zaharul peste ele, omogenizam si dam de-o parte.

Separam albusurile de galbenusuri.

Intr-un vas punem galbenusurile si zaharul si mixam foarte bine.

Adaugam apoi uleiul si laptele.

Faina cernuta se amesteca cu praful de copt, si se adauga usor peste compozitia precedenta.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia de galbenusuri, amestecand usor de jos in sus cu o spatula.

Impartim aluatul si fructele in 2 parti egale.

Tapetam 2 tavi de chec cu hartie de copt si putin ulei, apoi turnam aluatul.

Peste aluat punem usor, fara sa apasam fructele razalite, scurse putin de zeama.

Dupa ce am repartizat fructele, punem deasupra cate 2 linguri din zeama lasata de acestea.

Dam apoi tavile la cuptorul preincalzit si lasam 5 minute la foc mare, apoi le lasam sa se coaca la foc mic, pana cand checurile trec testul scobitorii.

Dupa ce s-au copt, cat sunt caldute, presaram deasupra putina scortisoara.

Sa aveti pofta!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu arome de toamna 186198
retete culinare - Chec cu arome de toamna 186199
retete culinare - Chec cu arome de toamna 186201
retete culinare - Chec cu arome de toamna 186202

COMENTARII (41)

lilik 1

04.11.2012, 21:26

super

Angelina_Elena 1

04.11.2012, 23:46

Lilik

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29