Chec cu cacao

de Alinutza80 in Prajituri, 19 Iun 2012 | 10015 vizualizari

 

Am avut si ajutor de data asta.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 2 linguri cacao
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • margarina(pentru uns tavile)
  • 2 linguri faina(pentru tapetat tavile)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se bat albusurile cu un praf de sare si coaja de lamaie pana se intaresc, adaugand treptat zaharul.

Se amesteca galbenusurile cu uleiul.

Se pun galbenusurile peste albusuri, mestecand in continuare, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie, amestecand usor pana se incorporeza.

Se ung tavile cu margarina si se tapeteaza cu faina.

Se toarna amestecul in doua tavi, oprind putin pentru a amesteca cu cacao.

Amestecul cu cacao se toarna pe mijlocul tavi, apoi cu o furculita se mesteca puntin pentru a ajunge cacao si la mijloc.

Se da la cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade, pana se rumeneste, se face testul cu scobitoarea.

Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu cacao-0
Chec cu cacao-1
Chec cu cacao-2
Chec cu cacao-3
Chec cu cacao-4
Chec cu cacao-5
Chec cu cacao-6
Chec cu cacao-7
Chec cu cacao-8

COMENTARII (21)

mamaieelena

mamaieelena 1

20.06.2012, 10:04

imi place

MonaMimi

MonaMimi 1

20.06.2012, 10:32

foarte bun

Alinutza80

Alinutza80 1

20.06.2012, 19:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01