Chec cu cacao

de anca_rm in Prajituri, 21 Oct 2013 | 1358 vizualizari

 

Este o reteta de chec din cartea Silvie Jurcovan .
A fost foarte bun , gustos , dar parca nu a crescut cat as fi vrut eu .

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 120 gr faina
  • 100 gr unt
  • 100 ml smantana sau lapte
  • 15 ml rom
  • o lingurita praf de copt
  • sare
  • o lingura gem de coji de portocale sau coaja de lamaie/ portocala razuita
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingura de cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao:

 Se unge cu unt o tava de chec (35/16) si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt.

Albusurile se bat spuma , apoi se adauga zaharul si romul si se bat in continuare pana cand se intaresc din nou.

 Dupa aceea se pun galbenusurile , untul topit (dar trebuie sa fie rece), uleiul, smantana (sau laptele), gemul si se amesteca prin rasturnare usor de cateva ori.

Adaugam faina si zaharul vanilat si mai amestecam putin tot prin rasturnare cu ajutorul unui tel sau a unei linguri.

Apoi turnam 2/3 din compozitie in tava iar in ceea ce a ramas punem cacao si mai amestecam de cateva ori.

Turnam compozitia cu cacao de-a lungul tavi si dam la cuptor .

 

 

TIPS-URI

1

Daca doriti sa iasa marmorat din loc in loc infingem in compozitia cu cacao codita de la o lingurita .

2

Daca se foloseste smantana trebuie sa se lucreze repede .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu cacao 270860
retete culinare - Chec cu cacao 270861
retete culinare - Chec cu cacao 270862
retete culinare - Chec cu cacao 270863
retete culinare - Chec cu cacao 270864
retete culinare - Chec cu cacao 270865

COMENTARII (22)

Rocsi 1

21.10.2013, 15:29

Important este sa fie bun

anca_rm 1

21.10.2013, 15:37

da este adevarat Rocsi

diaconta 1

22.10.2013, 23:33

ce pufos ti-a iesit,chiar aveam in plan pentru weekend,dar a iesit altceva

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18