Chec cu cacao si nuca

de marinicayou10 in Dulciuri, 27 Oct 2010 | 4899 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100g nuca,
  • 2 esente de rom sau vanilie la fiola ca sunt cele mai bune,
  • 2 pliculete de zahar vanilat,
  • 2 linguri de cacao cu varf,
  • un praf sare,
  • 6 oua,
  • 12 linguri apa fierbinte,
  • 500 g zahar(2cani pline)
  • 300 g faina(2 cani)
  • 1 pliculet si jumatate de praf de copt,
  • 6 linguri ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao si nuca:

Se separa galbenusurile de albusuri.Peste galbenusuri se pun cele 6 linguri de ulei si jumatate din zahar si se amesteca .Se adauga 6 linguri de apa fierbinte si se amesteca bine.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga restul de zahar si cele 6 linguri de apa fierta ramase.Se amesteca bine.Se adauga galbenusurile, zaharul vanilat, esentele si amestecati bine cu mixerul pana se topeste zaharul.

Puneti o cana de compozitie intru-un castron si adaugati in ea cacao,2 linguri de faina si jumatate de pliculet de praf de copt.In cealalta compozitie adaugati faina,apoi nucile taiate cu cutitul si praful de copt.

Ungeti doua tavi mari ca de cozonac cu ulei si tapetati cu faina.Puneti compozitia alba in amandoua tavi ia deasupra cea cu cacao.Dati la cuptor pana se rumeneste putin deasupra.Este super bun acest chec.Am un mare succes cu el...fac cate 5-6 si pana a doua zi nu mai am...haha

 

TIPS-URI

1

checurile se fac in 2 tavi ca de cozonac

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu cacao si nuca 58522
retete culinare - Chec cu cacao si nuca 58523
retete culinare - Chec cu cacao si nuca 58524

COMENTARII (8)

Lau 1

05.01.2012, 13:24

la multi ani

Cris2711 1

05.01.2012, 16:03

MotanLaOale 1

05.01.2012, 16:41

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S